Pazartesi 22.07.2013
Son Güncelleme: Pazar 21.07.2013

Günün menüsü

OĞMAÇ ÇORBASI
YAPILIŞI
Hamur için malzemeler karıştırılıp biraz katı kıvamlı bir hamur elde edilir. Elimize yapışmaması için un yardımıyla şehriye boyutunda hamur parçaları alınıp parmak arasında yuvarlanır. Soğan ince ince doğranıp yağda kavrulur. Salça ve baharatlar ve nohut eklenip bir iki daha çevrilir, sıcak su eklenir. Kaynamaya başladıktan sonra karıştırılarak hamurlar eklenir ve orta ateşte 10 dk hamur pişene kadar kaynatılır. Nane ile süsleyip servis edilir.
MALZEMELER
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 küçük soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
İsteğe bağlı haşlanmış nohut
1.5 litre sıcak su
karabiber
tuz
ZEYTİNYAĞLI PIRASA
YAPILIŞI

Pırasaların tepelerinden keserek, dış kabuklarını temizleyin. 2şer cm. kalınlığında doğrayın. Havuçları da ince ince dilimleyin. Tencereye sırasıyla pırasaları, havuçları, yıkanmış süzülmüş pirinci, tuzu, şekeri, yağı ve suyu koyun. Düdüklü tencerenizin derecesini ayarlayın ve orta ateşe koyun, buhar çıkışı olunca ateşi kısın ve 7 dk. pişirip, ateşi kapatın. 10-15 dk. sonra kapağını açın ve biraz ılınınca servis tabağına alın.
MALZEMELER
1 kg. ayıklanmış, pırasa
2 (orta boy) havuç
3 yemek kaşığı pirinç
1 yemek kaşığı Şeker
1 tatlı Kaşığı Tuz
1 çay bardağı (100 ml.) zeytinyağı
1/5 bardak su

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.