Günün menüsü
YAPILIŞI
İnce ince doğradığınız biberleri ve soğanı geniş bir tencerede sıvı yağ ile kavurun. Üzerine rendelenmiş domatesi ve salçayı ilave edin ve karıştırın. Et suyunu veya normal suyu ekleyin, arkasından şehriyeleri ve tuzunu da ilave edip, pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın ve yaklaşık 10-15 dakika kaynatın. İnce ince doğradığınız maydanozları çorbaya ilave edin, dilimlenmiş limonlar ile servis edebilirsiniz.
MALZEMELER
ERİŞTELİ LİMONLU TAVUK
YAPILIŞI
Tavuk göğsünü kuşbaşı kesin. Üzerine 1 limon kabuğunu rendeyin, ardından limon suyunu sıkıp, tuz ve karabiber ilave edin. 1 tutam fesleğeni ince kesin ve tavuğun üzerine koyun. Eti karıştırdıktan sonra teflon tavada ya da ızgarada pişirin. Erişte için 1 kase erişteyi haşlayın. Sosu için 3 diş sarımsağı ince ince ve 3 domatesi küp olarak kesin. Tavaya sıvıyağı alın. Üzerine sarımsakları ve domatesi ilave edin. Soteledikten sonra domates salçası koyun. Karabiber ve tuz ilave edin. Haşlanmış erişteyi ekleyin. Servis tabağına domates soslu erişteyi ilave edin. Üzerine fesleğenliği ve limonlu tavuğu koyup servis edin.
MALZEMELER
EN SON HABERLER
- 1 FETÖ’cülerin sağlık dernekleri durmuyor
- 2 Hizmet aşkıyla dolu dolu iki yıl
- 3 Sağlık vatandaşın ayağında
- 4 Sosyal belediyecilikte ilkleri yaşattık
- 5 Mamak caddesi ışıl ışıl
- 6 Mamak’ta GES Atağı
- 7 Emektar stadyum yeni yüzüne kavuşacak
- 8 Mamak Belediyesi’nden engellilere özel hizmet
- 9 Mamak tarım üssü
- 10 Mamak yeşile büründü