Günün menüsü
YAPILIŞI
Tencereye tereyağını koyup. İnce doğranmış soğanları ve sarımsakları ekleyip, kavurun. Unu ekleyip, kavurun. Patatesleri küp şeklinde doğrayıp, soğanlara ekleyin ve kavurun. Üzerine çıkacak kadar sıcak su döküp, yumuşayana kadar pişirin. İyice piştikten sonra blenderla püre haline getirin. Çorbanız koyu kıvamda ise tekrar üzerine sıcak su ilave edin. Tuzunu koyun. Son olarak ince ince doğradığınız ıspanakları, maydanozları ve dereotunu ekleyip, kaynatın.
MALZEMELER
KÖFTE BASTI
YAPILIŞI
Karıştırma kabına 500 gr kıymayı koyun. İçine soğanın 1 tanesini rendeleyin. Diğerini de zar (uzunlamına) şeklinde doğrayın. Tuz, karabiber, kırmızıbiber ve 1 yemek kaşığı biber salçasını ekleyip, iyice yoğurun.Daha sonra dikdörtgen ya da yuvarlak bir fırın kabını yağlayın. İçine kıymalı harcı koyup, bastırarak her tarafına eşit olarak yayın. Üzerine 3 adet yeşil biberi ve 3 adet domatesi güzelce dilimleyip, yerleştirin. Ardından 6 diş sarımsağı bütün olarak koyun. En son 2 yemek kaşığı margarini parça parça koyup, önceden 180 derecede ısıtılmış fırına verip, 25 dakikada pişirin.
MALZEMELER
EN SON HABERLER
- 1 FETÖ’cülerin sağlık dernekleri durmuyor
- 2 Hizmet aşkıyla dolu dolu iki yıl
- 3 Sağlık vatandaşın ayağında
- 4 Sosyal belediyecilikte ilkleri yaşattık
- 5 Mamak caddesi ışıl ışıl
- 6 Mamak’ta GES Atağı
- 7 Emektar stadyum yeni yüzüne kavuşacak
- 8 Mamak Belediyesi’nden engellilere özel hizmet
- 9 Mamak tarım üssü
- 10 Mamak yeşile büründü