Günün menüsü
YAPILIŞI
Patlıcanları yıkayıp, birkaç yerini deldikten sonra 200 derecelik fırında közleyin. Patlıcanları fırından çıkarıp, soğumaya bırakın. Ardından kabuklarını soyup küçük küçük kesin. Tencereye tereyağını koyduktan sonra üzerine patlıcanları ekleyin. Unu ilave edip, kokusu çıkana kadar kavurun. Patlıcanların üzerine süt ve suyukoyun. Çorbanın suyunu kıvamına göre ayarlayın. Kaynadıktan sonra patlıcanları blenderdan geçirin. Tuzunu ve karabiberini ekleyin.
MALZEMELER
KAYSERİ MANTISI
YAPILIŞI
Kaba un koyun. Ortasına yumurta, tuz ve su ekleyin.Kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğurun. Yumurta iriliğinde bezeler yapın, nemli bez örterek 20 dk. dinlendirin. Bir kabın içine soğan, kıyma, maydanoz, tuz ve karabiberi alıp karıştırın. Bezeleri, 0.1 mm. kalınlığında açın. Yufkaları 1 cm.lik kareler halinde kesin. Karelerin ortalarına kıymalı içten koyun, dört köşesini üstte birleştirin. Suyu kaynatın içine sıvı yağ ve tuz ekleyin. Hamuru tencereye aktarıp yumuşayana dek haşladıktan sonra tabağa alın. Tereyağını eritin, salçayı, dövülmüş sarımsakları ve kırmızıbiberi ekleyip yarım dakika kavurun. 2-3 çorba kaşığı mantıların haşlanma suyunu ekleyip sosu bir taşım kaynatalım. Mantının üzerine sarımsaklı yogurt ve yapılan sos eklenerek servis edilir.
MALZEMELER
EN SON HABERLER
- 1 FETÖ’cülerin sağlık dernekleri durmuyor
- 2 Hizmet aşkıyla dolu dolu iki yıl
- 3 Sağlık vatandaşın ayağında
- 4 Sosyal belediyecilikte ilkleri yaşattık
- 5 Mamak caddesi ışıl ışıl
- 6 Mamak’ta GES Atağı
- 7 Emektar stadyum yeni yüzüne kavuşacak
- 8 Mamak Belediyesi’nden engellilere özel hizmet
- 9 Mamak tarım üssü
- 10 Mamak yeşile büründü