Günün menüsü
MALZEMELER
Tavuğu bütün olarak kaynayan suyun içine bırakın. 4 parçaya böldüğünüz soğanı da üzerine ilave edip haşlayın. Tereyağını bir tencereye alıp rendelediğiniz havuç ve patatesi soteleyin. Ayrı bir kapta tereyağını ve unu kavurun. Tavuk suyunu havuç ve patatesin olduğu tencereye ilave edin. Unlu karışımı azar azar karıştırarak tavuk suyuna koyun. 2 diş dövülmüş sarımsağı da ekleyin. Kaynamaya başladıktan sonra 1 su bardağı tel şehriyeyi ve derisi alınan tavuk etlerini küçük parçalara ayırdıktan sonra tencereye koyun. Son olarak tuzunu ayarlayın ve 1 çay bardağı haşlanmış nohudu ilave edip kaynamaya bırakın.
BEZELYELİ PATATES YEMEĞİ
MALZEMELER
Orta boy bir tencere içine yağı döküp soğanı da ince doğrayıp pembeleşene kadar kavurun. Patatesleri güzelce yıkayıp ortadan ikiye ayırıp küp küp doğrayın. Kavrulan soğanların üzerine salçayı ilave edip doğranan patatesleri karıştırın. Üzerine suyumuzu döküp kaşıkla malzemeyi çeviriyoruz. Üzerine bezelyeleri, tuz ve baharatı da attıktan sonra orta ateşte suyunun kaynamasını bekleyin. Suyu kaynayınca kısık ateşte 20-25 dk pişirin.
EN SON HABERLER
- 1 FETÖ’cülerin sağlık dernekleri durmuyor
- 2 Hizmet aşkıyla dolu dolu iki yıl
- 3 Sağlık vatandaşın ayağında
- 4 Sosyal belediyecilikte ilkleri yaşattık
- 5 Mamak caddesi ışıl ışıl
- 6 Mamak’ta GES Atağı
- 7 Emektar stadyum yeni yüzüne kavuşacak
- 8 Mamak Belediyesi’nden engellilere özel hizmet
- 9 Mamak tarım üssü
- 10 Mamak yeşile büründü