Son Güncelleme: Cumartesi 03.08.2013
Günün menüsü
MALZEMELER
Kuru soğanı ince ince doğrayıp, önceden düdüklüye koyduğunuz yağda pembeleştirin. Salça koyup kavurun. 10 bardak suyu ve mercimekleri ekleyip, düdüklüde 10 dk pişirin. Mercimekler pişerken, un, yağ, tuz ve suyla yumuşak bir hamur elde edin. Açtığınız hamuru kare kare kesin. Kesilen hamurun yarısını kaynayan çorbanın içine atın ve pişirin. Teflon tavada 1 tatlı kaşığı zeytinyağını ısıtın, kalan hamurları ekleyerek karıştıra karıştıra kızartın. Çorbanın üzerine nane serpin. Çorbayı tabağa aldıktan sonra kızartılmış hamur ve sarımsaklı yoğurt ile birlikte servis yapın.
FELLAH KÖFTESİ
MALZEMELER
İnce bulgurun üzerine 1 parmak çıkana kadar sıcak su koyup, üzerini havlu ile kapatarak kabartın. İçine un, karabiber, kimyon ve tuzu katarak arada hafif su serperek güzelce yoğurun. Misket büyüklüğünde yuvarlak köfteler hazırlayın. Kaynayan suda köfteleri 20 dakika kadar haşlayın. Domatesleri yıkayın, ayıklayın ve küpler halinde doğrayın, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve bir fiske tuz koyarak suyunu pişirin. Pişen sosu servis tabağının altına yayın, haşladığınız köfteleri üzerine dizin. Yoğurdu ve sarımsağı köftelerin üzerine yayın. Kızdırılmış tereyağı gezdirin.
EN SON HABERLER
- 1 FETÖ’cülerin sağlık dernekleri durmuyor
- 2 Hizmet aşkıyla dolu dolu iki yıl
- 3 Sağlık vatandaşın ayağında
- 4 Sosyal belediyecilikte ilkleri yaşattık
- 5 Mamak caddesi ışıl ışıl
- 6 Mamak’ta GES Atağı
- 7 Emektar stadyum yeni yüzüne kavuşacak
- 8 Mamak Belediyesi’nden engellilere özel hizmet
- 9 Mamak tarım üssü
- 10 Mamak yeşile büründü