Günün menüsü
MALZEMELER
Bir tencerede 1/2 çay bardağı pirinci haşlayın. Pirinçler haşlanırken diğer yandan bir kaseye 1,5 su bardağı yoğurt koyup, iyice çırpın. Daha sonra üzerine 2 su bardağı soğuk su ekleyip, güzelce karıştırın. Pirinçler haşlandıktan sonra içine 1/2 su bardağı haşlanmış nohudu ilave edip, karıştırın. Pirinçler biraz ılıyana kadar bekleyin. En son haşlanmış nohut ve pirincin içine hazırladığınız yoğurtlu karışımı dökün. Tuzu ve naneyi de damak zevkinize göre ayarlayıp, karıştırın. Daha sonra kaselere koyup, soğuk olarak servis edebilirsiniz.
PATLICAN MUSAKKA
MALZEMELER
2 adet patlıcanı alacalı doğrayıp, küp küp kesin. Patlıcanları tuzlu suda 15-20 dakika bekletin. Daha sonra patlıcanları havlu kağıtla kurulayın. Sıvıyağ koyulmuş derin bir tencerede kızartın. Diğer yandan zeytinyağı koyulmuş tencerede ince ince doğranmış 1 adet soğanı ve 3-4 diş sarımsağı koyup, pembeleşene kadar kavurun. 2 adet biberi doğrayıp, soğanlara ilave edin. Kıymayı koyup, tuz ve karabiber ekleyip, iyice kavurun. Domates salçası ilave edip, 2-3 dakika daha kavurun. 1.5 su bardağı su döküp, kaynayana kadar pişirin. Pişen patlıcanları geniş bir borcama sıralayıp, hazırladığınız kıymalı sosu kepçe yardımı ile üzerlerine gezdirin. Fırına verip, 30-35 dakika pişirin.
EN SON HABERLER
- 1 FETÖ’cülerin sağlık dernekleri durmuyor
- 2 Hizmet aşkıyla dolu dolu iki yıl
- 3 Sağlık vatandaşın ayağında
- 4 Sosyal belediyecilikte ilkleri yaşattık
- 5 Mamak caddesi ışıl ışıl
- 6 Mamak’ta GES Atağı
- 7 Emektar stadyum yeni yüzüne kavuşacak
- 8 Mamak Belediyesi’nden engellilere özel hizmet
- 9 Mamak tarım üssü
- 10 Mamak yeşile büründü