Pazartesi 07.10.2013
Kantinde çiğ et için yasak
Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, okul kantinlerinden yararlanan çocukların ve gençlerin sağlıklı bir şekilde beslenmelerinin sağlanabilmesi amacıyla bir genelge yayımladı. Yüksel, "Bulaşıcı hastalıklar ile gıda zehirlenmeleri büyük ölçüde gıda güvenliği kurallarına uyulmadan üretilen, satışa veya tüketime sunulan maddeler nedeniyle yaşanıyor" dedi. Okul çağındaki çocukların, gençlerin sağlıklı ve dengeli bir şekilde beslenmelerinin sağlanabilmesi amacıyla özellikle kantinlerde hijyenik şartların oluşturulması gerektiğine dikkat çekilen genelgede, kantinlerde çiğ et ve ürünlerinin hiçbir şekilde bulundurulmayacağına, bu ürünlerin pişirilerek dahi kantinde satışa sunulmayacağına yer verdi.