Çubuk, turşusuyla dünyaya açılıyor
Kendine has yapılış formülüyle beğenilen 'Çubuk Turşusu' adını dünyaya duyurdu. Ustalar, lezzeti geçime dönüştürdü
TANITIMINI YAPIYORLAR
Eylülde ilçenin doğal havasında yetişen salatalık, pancar, beyaz lahana, biber ve domatesi bahçesinden toplayan Çubuklular, her yıl düzenlenen festival için turşu kurmaya başlıyor. Kendine has ve kimseye söylemedikleri sırlarıyla kurdukları turşuları festival için Türkiye ve dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen misafirlerin damak zevkine sunan Çubuklular, ilçelerinin tanıtımını yapma imkanı buluyor.
EN SON HABERLER
- 1 FETÖ’cülerin sağlık dernekleri durmuyor
- 2 Hizmet aşkıyla dolu dolu iki yıl
- 3 Sağlık vatandaşın ayağında
- 4 Sosyal belediyecilikte ilkleri yaşattık
- 5 Mamak caddesi ışıl ışıl
- 6 Mamak’ta GES Atağı
- 7 Emektar stadyum yeni yüzüne kavuşacak
- 8 Mamak Belediyesi’nden engellilere özel hizmet
- 9 Mamak tarım üssü
- 10 Mamak yeşile büründü