Perşembe 12.12.2013

Türkiye'nin havucu Ankara'dan

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel, Ankara'nın havuç üretiminde 132 bin 965 tonla ikinci sırada yer aldığını söyledi

Soğuk kış günlerinde en çok tüketilen sebzelerden olan havuç, Ankara tarımında önemli bir yer tutuyor. İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel, Ankara'nın havuç üretiminde Türkiye'nin önde gelen illerinden birisi olduğunu belirterek, "Türkiye'nin en kaliteli havuçlarından olan Ankara havucu, kendine has tadı ve aromasıyla aranılan bir üründür" dedi.
HAVUÇ HASADI VERİMLİ
İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Temel, 2012 TÜİK verilerine göre Ankara'nın, 23 bin 820 dekar alanda 132 bin 965 ton üretimle Türkiye'de ikinci sırada yer aldığını ifade etti. Başta Beypazarı olmak üzere Ankara'nın elverişli bölgelerinde üretimi yapılan havuç hasadında da sona gelinirken elde edilen verim, çiftçilerin yüzünü güldürdü. Ankara'daki tarım ürünleri içerisinde önemli bir paya sahip olan ve faydaları saymakla bitmeyen havuçta bulunan vitaminler vücudun soğuklara karşı direncini de arttırıyor.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.