Türkiye'nin havucu Ankara'dan
İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel, Ankara'nın havuç üretiminde 132 bin 965 tonla ikinci sırada yer aldığını söyledi
HAVUÇ HASADI VERİMLİ
İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Temel, 2012 TÜİK verilerine göre Ankara'nın, 23 bin 820 dekar alanda 132 bin 965 ton üretimle Türkiye'de ikinci sırada yer aldığını ifade etti. Başta Beypazarı olmak üzere Ankara'nın elverişli bölgelerinde üretimi yapılan havuç hasadında da sona gelinirken elde edilen verim, çiftçilerin yüzünü güldürdü. Ankara'daki tarım ürünleri içerisinde önemli bir paya sahip olan ve faydaları saymakla bitmeyen havuçta bulunan vitaminler vücudun soğuklara karşı direncini de arttırıyor.
EN SON HABERLER
- 1 FETÖ’cülerin sağlık dernekleri durmuyor
- 2 Hizmet aşkıyla dolu dolu iki yıl
- 3 Sağlık vatandaşın ayağında
- 4 Sosyal belediyecilikte ilkleri yaşattık
- 5 Mamak caddesi ışıl ışıl
- 6 Mamak’ta GES Atağı
- 7 Emektar stadyum yeni yüzüne kavuşacak
- 8 Mamak Belediyesi’nden engellilere özel hizmet
- 9 Mamak tarım üssü
- 10 Mamak yeşile büründü