Çubuk'ta kantincilere seminer
Çubuk Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında ilçede faaliyet gösteren okul kantincilerine yönelik eğitim semineri verildi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü görevlilerinden Esin İpek de, personel hijyeni, ürünlerin tüketim tarihleri, saklama koşulları, uygun depolama konularında bilgiler verdi. İpek, 'Personel hijyeni konusunda iş akış şemaları oluşturulmalı, personelin görevlerinin belirlenmesi ve sorumluluklarının belirlenmesi gerekmektedir. Ortam hijyeninde haşere ve zararlılarla etkin mücadele yapılmalıdır. Bunlarla birlikte gıda satış ve üretim yerlerinde personel hijyeni olmazsa olmazımızdır. Ambalajsız olarak satışa sunulan simit, poğaça ve bu benzer ürünler için kapalı uygun ortamlar hazırlanmalıdır'' dedi.
Okullardan temsilci olarak katılan öğrenciler ise, okullarının kantinleriyle ilgili gördükleri eksikleri yetkililerle paylaşarak, bilgilendirildikleri konular hakkında okul idaresini bilgilendireceklerini söylediler.
EN SON HABERLER
- 1 FETÖ’cülerin sağlık dernekleri durmuyor
- 2 Hizmet aşkıyla dolu dolu iki yıl
- 3 Sağlık vatandaşın ayağında
- 4 Sosyal belediyecilikte ilkleri yaşattık
- 5 Mamak caddesi ışıl ışıl
- 6 Mamak’ta GES Atağı
- 7 Emektar stadyum yeni yüzüne kavuşacak
- 8 Mamak Belediyesi’nden engellilere özel hizmet
- 9 Mamak tarım üssü
- 10 Mamak yeşile büründü