Bu çay içinizi ısıtacak
Soğuk hava, hem soğuk algınlığı, kırgınlık gibi dertlerden kurtaran hem de insanın içini ısıtan bitki çaylarının tüketimini artırdı
BOĞAZ AĞRISI İÇİN ADAÇAYI
Kış çayının içinde ayrıca papatya, ıhlamur, kekik, karabaş, adaçayı, ebegümeci, okaliptus, portakal, limon, elma kurusu, tarçın, zencefil, karanfil, havlıcan, zerdeçal, kuşburnu, narçiçeği gibi bitkiler yer alıyor. Okaliptusun nefes açıcı özelliği bulunuyor. Zencefil, zerdeçal, havlıcan gibi bitkiler de soğuk algınlığına iyi geliyor. Adaçayı boğaz ağrısının giderilmesinde etkili oluyor.
BALLA TATLANDIRIN
Çay, içine bal konularak da tüketiliyor. Balın hem yapılandırıcı hem de lezzet özelliği bulunuyor. Kış ayının gelmesiyle birlikte kış çayı, evlerde ve kafelerde vazgeçilmez olacağa benziyor. Bitki çaylarının demlenmesi de diğer çaylara göre farklı oluyor. Kaynatılan su en az bir dakika dinlendirildikten sonra çayı yapılacak bitki atılıyor. Genellikle 1 tatlı kaşığı kuru veya bir avuç taze ot için dörtte bir litre su kullanılması gerekiyor. Bitki, demlenmesi için 5 ile 10 dakika sıcak suda bekletiliyor. Zencefil, havlıcan, kabuk tarçın gibi kök bitkiler ise aynı miktarda su ile cezveye konulup kaynatma yoluyla yapılıyor. Cezvenin kapağını kapattıktan sonra düşük ateşte 15 ile 20 dakika demlenmeye bırakılıyor.
EN SON HABERLER
- 1 FETÖ’cülerin sağlık dernekleri durmuyor
- 2 Hizmet aşkıyla dolu dolu iki yıl
- 3 Sağlık vatandaşın ayağında
- 4 Sosyal belediyecilikte ilkleri yaşattık
- 5 Mamak caddesi ışıl ışıl
- 6 Mamak’ta GES Atağı
- 7 Emektar stadyum yeni yüzüne kavuşacak
- 8 Mamak Belediyesi’nden engellilere özel hizmet
- 9 Mamak tarım üssü
- 10 Mamak yeşile büründü