Köy ekmeğinden vazgeçemiyorlar
Çeşitli nedenlerle köylerinden Çubuk merkeze ya da Ankara'ya göç eden kadınlar, kapama ekmeği geleneğini hala sürdürüyor
LEZZETLİ VE SAĞLIKLI
Fabrikasyon ekmek yerine köy ekmeğini tüketmek isteyenler, özellikle hafta sonları köylerde yoğunluk yaşanmasına neden oluyor. Kapama ekmeği özlemlerini köylerde bulunan eski tandırda yaparak giderdiklerini söyleyen 65 yaşındaki Ümmühan Demir, "Bu ekmek fabrikasyon ekmeğe nazaran hem lezzetli hem doyurucu hem de daha sağlıklı" diye konuştu.
ÇOCUKLAR DA ÖĞRENİYOR
Çocuklarına ve gelinlerine ekmek yapmayı öğrettiğini söyleyen Demir, şöyle konuştu: "Annelerimiz atalarından öğrendikleri adetleri bizlere öğretti. Biz de şimdi çocuklarımıza öğretiyoruz. Kültürümüzü gelecek nesillere aktarıyoruz. Kız, annesinden ekmek pişirmeyi öğrenir. Kızlarım ve gelinlerime ekmek yapmayı öğrettim" diye konuştu.
ÖZELLİKLE GELİYORLAR
Hacılar Köyü Muhtarı Mustafa Koç, özellikle hafta sonları ekmek yapmak için birçok kişinin geldiğini anlatarak, "Köylerde kimse kalmadı. Burada sadece yaşlılar yaşıyor. Ekmek yapmak için gelenler de olmasa köylerde kimse olmayacak. Bu bahaneyle insanlar köylerden de uzaklaşmıyorlar. Biz de fırınları sürekli çalışır durumda tutuyoruz" dedi.
EN SON HABERLER
- 1 FETÖ’cülerin sağlık dernekleri durmuyor
- 2 Hizmet aşkıyla dolu dolu iki yıl
- 3 Sağlık vatandaşın ayağında
- 4 Sosyal belediyecilikte ilkleri yaşattık
- 5 Mamak caddesi ışıl ışıl
- 6 Mamak’ta GES Atağı
- 7 Emektar stadyum yeni yüzüne kavuşacak
- 8 Mamak Belediyesi’nden engellilere özel hizmet
- 9 Mamak tarım üssü
- 10 Mamak yeşile büründü