Pazartesi 10.03.2014

Keçiören'i yönetmeye talip isimler bir arada

30 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala, seçimin oldukça heyecanlı geçmesi beklenen Keçiören'de başkanlığa aday olan isimler, tek tek projelerini anlattı

AK PARTİ KEÇİÖREN BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA AK:
Keçiören'in geleceği için belediye başkanlığına talip olan isimler, önümüzdeki 5 yılda gerçekleştirmeyi hedefledikleri projelerini SABAH Ankara'ya anlattı. İşte 30 Mart'ta Keçiörenliler'i sandığa bekleyen AK Parti, Büyük Birlik Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi'nin o adayları… Keçiören'in mevcut belediye başkanı Mustafa Ak, 5 yıl daha hizmet için yeniden AK Parti'den aday oldu. Başkan Ak, "Keçiören'i Türkiye'nin parlayan yıldızı yapmak için yeniden adayım" dedi.
Keçiören'i bir dönem daha yönetmeye talipsiniz. İlçe sakinleri sizden memnun mu?
Vatandaşlarımızın da gördüğü gibi biz hep Keçiören'e ihtiyacı olan tesisleri kazandırıp yatırımlar yaptık. Hizmetlerimi artırarak devam ettirmek için yeniden adayım. Bizler halka hizmeti Hakka hizmet olarak gören bir partinin mensuplarıyız. Başbakanımızın da dediği gibi bizler halkın efendisi değil hizmetkarıyız. Çok çalıştık, Keçiören'e hizmet ettik. Yine çok çalışıp Keçiören'i Türkiye'nin parlayan yıldızı yapmak için adayım.
30 Mart yerel seçimlerinde belediye başkanı seçilirseniz ilçede ilk gerçekleştireceğiniz proje nedir?
Öncelikle ulaşım sorununu çözmek için projelerimiz var. Keçiören'de trafiği rahatlatmaya yönelik olarak Büyükşehir Belediyemizle birlikte yürüttüğümüz ortak çalışmalarımız var. Fatih Köprüsü'nün ikizi bir köprüyü Sanatoryum Caddesi'nden aşağıya doğru, direkt olarak Turgut Özal Bulvarı'na çıkararak çıkış noktasında Keçiören'in trafik akışını rahatlatacağız. Mevcut trafiği rahatlatacak diğer bir projemiz ise Kızlarpınarı Caddesi, Fatih Caddesi ve Nuri Pamir Caddesi'nde trafik akışını tek yönlü olarak yapacağız. Böylece trafiğin daha seri akmasını sağlayacağız. İnşallah bu yıl açılacak olan Keçiören metrosuyla da ulaşım sıkıntısına büyük bir rahatlık getireceğiz.
Başkan seçilirseniz ilçenize sunmayı düşündüğünüz en büyük 5 projeniz nedir?
Sadece Keçiören'e değil Ankara'ya da değer katacak olan Gümüşdere Ihlamur Vadisi Projesi çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor. Kokusundan muzdarip olunan Ankara Çayı'nda ASKİ ekipleriyle beraber ilk temizleme çalışmasını yaptık. Bildiğiniz gibi şehrin içinden geçen çaylar şehirler için büyük bir kazançtır. Fakat bu kazancı felakete dönüştürmek de insanların elindedir. Önceleri balık tutulan, etrafında gezilen ve insanların huzur bulduğu bir yer olan Ankara Çayı bugün insanların burnunu tuta tuta geçmek zorunda olduğu bir yer haline geldi. Bu çayı kirletenler bizleriz. Temizleyecek olan da bizleriz.

'ISLAH EVİ PROJESİ HAYATA GEÇECEK'
Bir diğer projem olan Islah Evi Peyzaj Projesi Çaldıran Mahallesi… Adalet Bakanlığı'na tahsisli Islah evinin bulunduğu, 126 dönümlük arazinin rekreasyon alanı (spor alanları - sosyal kültürel tesisler - dinlenme alanları vb.) olarak projelendirilmesidir. Proje alanında bulunan mevcut resmi kurumların şehir dışına taşınması için Adalet Bakanlığı'na verilmek üzere alternatifli olarak Ovacık ve Bağlum'da iki ayrı yer öneriyoruz. İçerisinde 4 adet futbol sahası, 5 adet basketbol sahası, 2 adet voleybol sahası, 3 adet tenis kortu bulunacak. Kösrelik Göleti Rekreasyon projemizde ise çalışmalar devam ediyor. Proje alanında günübirlik dinlenme ve ateşsiz piknik alanları, otoparklar, büfeler, kır kahveleri, kafeterya, çocuk oyun alanı ve izcilik kamp alanı, su üzeri kayık, sandal, kano binme, tırmanma alanları, amatör balıkçılık, su deposu, yağmur barınakları olacak.
BBP KEÇİÖREN BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TURGUT ALTINOK:
Üç dönem Keçiören belediye başkanlığı yapan Turgut Altınok, "Bizden sonra Keçiören maalesef bıraktığımız gibi kalmadı" diyerek Keçiören için yeniden başkan adayı olduğunu söyledi
Kendinizi kısaca tanıtır mısınız?
Yeniden belediye başkanı olma fikri sizde nasıl oluştu?
Ben doğma büyüme Keçiörenliyim.
Keçiören'in çocuğuyum. Çocukluğum, gençliğim hep buralarda, gelişmemiş, modernleşmemiş, hizmet verilmemiş, sadece otel kent olarak kullanılan yatırımı, huzuru, güveni olmayan, kayalıklarla, gecekondularla, çarpık kentleşmenin en çarpıcı halini yaşayan Keçiören'de geçti. Ta o dönemlerde Keçiören'e, kendi ilçeme bir düzen getirilmesi, buraların geliştirilmesi cazibe merkezi haline gelmesi düşünceleri yerleşti kafama. Ve o dönemlerden beri de bunları yapmak istedim. Sonunda Allah dualarımızı kabul etti ve Keçiören'e, Keçiörenliler'e hizmet etme şerefini bana bahşetti.
Biliyorsunuz üç dönem boyunca ilçeme hizmet verdim. Çok şükür ki hem Ankara'ya, hem Türkiye'ye ve hatta bazı yabancı ülkelere bile örnek olabilecek hale getirdik Keçiören'imizi. Çok çalıştık, çok eser bıraktık. Ancak herkes biliyor ve görüyor.
Bizden sonra Keçiören maalesef bıraktığımız gibi kalmadı. Keçiören'in tüm cazibesi, tüm güzelliği, huzuru ve güven ortamı bitti. İşte bu yüzden yine, yeniden, kaldığımız yerden devam etme kararı aldım ve aday oldum.
30 Mart yerel seçimlerinde belediye başkanı seçilirseniz ilçede ilk gerçekleştireceğiniz proje nedir?
İlk projemiz, yarım kalan Cumhuriyet Kulemizi tamamlamak olacak. Çünkü Cumhuriyet Kulesi tamamlandığı zaman hem Keçiören'in hem de Ankara'nın simgesi olacak bir projedir. Şimdi yıkmaya çalıştıkları Cumhuriyet Kulemizi inşallah biz göreve geldiğimiz zamandan itibaren bir, bir buçuk yıl içinde tamamlayacağız. Bu sayede belediyemize de büyük gelir sağlanacak.
Çünkü bu kule içinde nikah salonu, döner kule restoran, teras kafeterya, uzay terası, sergi salonu, toplantı salonu, spor merkezi, turistik alışveriş mekanları ve bahçe katı seyir terasları yer alacak. Cumhuriyet Kulemiz hem görünümüyle, hem işleviyle Ankara'nın ve Türkiye'nin en prestijli simgelerinden biri olacak. Aynı zamanda ilçe ekonomisine ve istihdama da katkısı olacak.
Başkan seçilirseniz ilçenize sunmayı düşündüğünüz en büyük projeleriniz neler?
'ÖNCELİĞİMİZ KULE'
Öncelikle söylediğim gibi Cumhuriyet Kulesi'ni tamamlayacağız.
Sonra Türkiye'nin en büyük ilçesine yakışacak ve adını taşıyacak Keçiören Üniversitesi kurulacak. Ardından Ovacık bölgemizde 5 bin kişilik kapalı spor salonu ve etrafında tenis kortlarının, açık hava basketbol, voleybol ve halı sahalarının olduğu, içerisinde ise voleybol, basketbol ve hentbol sahası, yüzme havuzları, fitness ve jimnastik salonları, sauna ve dinlenme salonları, sergi salonu, toplantı salonu ve kafeteryanın yer aldığı çok büyük bir spor kompleksi yapacağız.
Keçiörenimiz'de işsizliği en alt seviyeye indirebilmek için belediyemizde bir birim kuracağız. Buraya başvuracak başta gençlerimiz olmak üzere tüm işsizlerimizi, sektörlerle irtibata geçerek ihtiyaçları doğrultusunda işe yerleştireceğiz.
Kısaca işe ihtiyacı olanla elemana ihtiyacı olanı buluşturacağız. 'Hızır Kart' uygulamasını başlatacağız.
Mağdur durumda olan gerçek ihtiyaç sahiplerine 250 TL değerinde, tekel ürünleri haricinde harcama yapabilecekleri Hızır Kart vereceğiz.
Bu şekilde hem ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza hem de küçük ve orta ölçekli esnafımıza destek olmuş olacağız. Bağlum ve Ovacık için de önemli projelerimiz olacak.
MHP KEÇİÖREN BELEDİYE BAŞKAN ADAYI MEHMET ALİ TANRIVERDİ:
Keçiören'in güvenli bir yer olmaktan çıktığını ve huzura ihtiyacı olduğunu belirten MHP Keçiören Belediye Başkan Adayı Mehmet Ali Tanrıverdi, bu sorunları çözeceğinin sözünü verdi.
Kendinizi kısaca tanıtır mısınız?
Ankara'da doğdum, Ankara'da büyüdüm, 40 yıldır Keçiören'de yaşıyor, ticaretle uğraşıyorum. Keçiören bizim çocuğumuz gibi oldu, onunla büyüdük, onunla coştuk, onunla kederlenip, onunla sevindik. Keçiören yaşadığımız, nefes aldığımız, çocuklarımızı büyüttüğümüz evimiz, yuvamız… Gençliğimden bu yana Milliyetçi Hareket Partisi ve ülkücü hareket içinde yer aldım. 1987 yılında Milliyetçi Çalışma Partisi'nden Ankara milletvekili adayı oldum. 1994-1999 yılları arasında Keçiören Belediyesi'nde Meclis üyeliği, Ankara Büyükşehir Belediyesi MHP Grup Başkanlığı ve Ankara Ticaret Odası Meclis üyeliği yaptım. Ankara'ya Hizmet Verenler Derneği (AHİD) Genel Başkanlığı görevinde bulundum. Halen, Milliyetçi Hareket Partisi MYK üyesiyim. Keçiören Belediyesi Meclis üyesi olduğum dönemden itibaren, Keçiören'de halkımızın ve ilçemizin sorunlarıyla yakından ilgilendim. İlçemizin bu sorunlarını çözecek projelerim ve siyasi deneyimim var. Genel Başkanımızın ve teşkilatımızın da isteği doğrultusunda Keçiören belediye başkan adayı oldum ve Allah'ın rızası ile bana verilen bu görevi hakkıyla yapacağımı düşünüyorum.
30 Mart yerel seçimlerinde belediye başkanı seçilirseniz ilçede ilk gerçekleştireceğiniz proje nedir?
Bugün Keçiören'in en çok ihtiyacı olan huzur ve güvendir. Uzun zamandır Keçiören güvenli bir ilçe olmaktan çıkmış, vatandaşlarımız park, bahçe ve pazarda dahi huzur içinde dolaşamamaktadır. Belediye başkanı olur olmaz Keçiören'i park, bahçe ve pazar yerlerinde güvenlik kamerası sistemi ve özel güvenlik elemanları sayesinde vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde yaşayabilecekleri bir ilçe haline getireceğim.
Başkan seçilirseniz ilçenize sunmayı düşündüğünüz en büyük projeleriniz nedir?
Engelli kardeşlerimizin ömür boyu rahat ve güvenli bir hayat sürmeleri için Türkiye'de bir ilk olan 'Engelsiz Köy' projesi oluşturduk. Proje, engelli kardeşlerimizin bu köyde çalışıp üreterek hayat boyu mutlu bir yaşam sürdürmelerini hedefliyor. Keçiören'de yaşayan engelli kardeşlerimizin tamamı isterlerse hayatlarını bu köyde sürdürebilecekler. Engelsiz Köy projemizle engelli kardeşlerimizi hiçbir maddi yük getirmeden bağrımıza basacağız. Engelsiz Köy'de belediye, sivil toplum örgütleri, gönüllüler ve ailelerimizle birlikte gönül köprüsü inşa edeceğiz. Ayrıca, Keçiören bölgesindeki güneş enerjisi verilerine uygun olarak hazırladığımız güneş enerjisinden elektrik projemiz ile isteyen vatandaşlarımızın binalarına güneş enerjisi sistemi kurarak kar etmesini sağlayacağız.
BOTANİK PARKI HAYATA GEÇECEK
Keçiören'de hemşerilerimizin güzel vakit geçirebilecekleri, eğlenip dinlenebilecekleri yaşam alanları oluşturacak, yeşil alanda fark yaratacak, Keçiören'de herkese hitap edecek Büyük Keçiören Botanik Parkı'nı hayata geçireceğiz. Bunun yanında Keçiören'deki trafik sorununa çözüm olması amacıyla ana arterler üzerinde ücretsiz çok katlı otoparklar yapacağız ve park sorunundan kaynaklanan trafik sıkışıklığına çare bulacağız. Belediyenin GSM şirketlerine kira karşılığı park ve bahçelere kurdurttuğu baz istasyonları halkımızın sağlığını tehdit etmektedir. Belediyenin bu tutumundan ve GSM şirketlerinin hiçbir kriter gözetmeksizin her yere baz istasyonu kurmasından vatandaşlarımız büyük rahatsızlık duymaktadır. Keçiören'deki parklarda bulunan baz istasyonlarını da hemşehrilerimizin sağlığı için kaldıracağız veya taşıyacağız.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.