Lezzet ustaları bu akademide
Türkiye Aşçılar Federasyonu, aşçı olmak isteyen ya da mutfağa ilgi duyanları yetiştirmek için Aşçılık Akademisi açtı. Dersleri ünlü otellerin şefleri veriyor
SANATSAL FAALİYET GİBİ
Son yıllarda mutfağa olan ilginin daha da artığını belirten TAFED Başkanı Zeki Açıköz, yemek yapmanın ve sunmanın adeta sanatsal faaliyete dönüştüğünü söyledi. Yemek yapmaya ilgi duyanlardan kurs vermeleri konusunda çok sayıda talep aldıklarını belirten Açıköz, taleplere toplu olarak yanıt vermek için Aşçılık Akademisi'ni açtıklarını söyledi.
EĞİTİM 8 AY SÜRÜYOR
Akademi eğitmenlerinden Şef Aşçı Koray Türk, eğitimlerin, 4 ayı pratik ve teorik, 4 ayı ise 5 yıldızlı otel ve restoranlarda staj olmak üzere toplamda 8 ay sürdüğünü bildirdi. Eğitimde, etlerin işlenmesi, soslanması ve pişirilmesinden, salata, çorba ve tatlılara kadar mutfakla ilgili tüm temel bilgileri öğrettiklerini belirten Türk, aşçılıktan ayrı düzenlenen hobi kurslarında ise pastacılık eğitimi verildiklerini kaydetti.
EN SON HABERLER
- 1 FETÖ’cülerin sağlık dernekleri durmuyor
- 2 Hizmet aşkıyla dolu dolu iki yıl
- 3 Sağlık vatandaşın ayağında
- 4 Sosyal belediyecilikte ilkleri yaşattık
- 5 Mamak caddesi ışıl ışıl
- 6 Mamak’ta GES Atağı
- 7 Emektar stadyum yeni yüzüne kavuşacak
- 8 Mamak Belediyesi’nden engellilere özel hizmet
- 9 Mamak tarım üssü
- 10 Mamak yeşile büründü