Perşembe 13.03.2014
Son Güncelleme: Çarşamba 12.03.2014

Çankaya'da tarihe geçecek yarış

Ankara'nın kalbinin attığı Çankaya'da seçim heyecanı çok büyük. İlçede AK Parti, DSP, CHP ve MHP adayları kıyasıya yarışıyor

AK PARTİ ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI BARIŞ AYDIN
Çankaya' nın genç başkanı olma yolunda hızla ilerleyen AK Parti Çankaya Belediye Başkan Adayı Barış Aydın, "Çankayalılar bana değil, çocuklarına ve kendi geleceğine oy versin" dedi
Kendinizi tanıtır mısınız? Belediye başkanı olma fikri nasıl oluştu?
Alevi bir baba ile Sünni bir annenin çocukları olarak 1975 yılında Ankara'da doğdum. İlk, orta ve lise öğrenimini Ankara'da, üniversite eğitimimi Amerika Preston Üniversitesi'nde tamamladım. Çocukluğumdan bu yana iş yaşamının içindeyim. Ankara'da pek çok işte çalıştım. Genç yaşta gayrimenkul sektörüne atıldım. Hayatı yaşayarak öğrendim. Ankara'da toplumun korunmaya muhtaç kesimlerine yönelik pek çok sosyal sorumluluk projesinde aktif rol aldım. Türkiye Genç İş Adamları Derneği (TÜGİAD) bünyesinde 9 yıldır aktif görev aldım ve 2011 yılından itibaren Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütüyorum. Ankara Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin 2013 yılındaki Genel Kurulu'nda başkanlığa seçildim. Evliyim 2 kız çocuğum var. Çankaya'da yaşayan ve kentin sorunlarını iliklerine kadar yaşayarak gören birisi olarak kendimi sorumlu hissettim. Hemen her kesimin teşvik ve desteğiyle belediye başkanlığına aday olmaya karar verdim.
KIZILAY'A EL ATACAK
Belediye başkanı seçilirseniz ilçede gerçekleştireceğiniz ilk proje nedir?
Çankaya'nın sorunlarının tamamı acil. Öncelikle Kızılay ve çevresine nefes aldırmak için Sakarya Meydan Projesi ile kentin patates tarlasına dönmüş ara yollar ile kaldırımlarını düzenlemek istiyorum.
Başkan seçilirseniz sunmayı düşündüğünüz en büyük 5 projeniz nedir?
Çankaya halkının karşısına boş vaatlerle değil, ayakları yere basan projelerle çıkıyorum. Çankaya için 5 değil yüzün üzerinde projemiz var. İlk 5 proje olarak, Kızılay Meydan Projesi kapsamında mevcut belediye binasını kaldırarak yer altına 2 bin 300 araçlık otopark yaparak, ortaya çıkacak alanı Sakarya Meydanı yapacağız. Bisiklet Otobanları ile Cebeci'den Konutkent'i birbirine bağlayacağız. Havadan gidecek tüp yol içinden vakumlu hava ile ilerleyen bisiklet kullanıcıları hem sağlıklı bir ulaşıma kavuşacak hem de trafiğe uğramadan işine gidebilecek. Necef kentindeki Hz. Ali Türbesi'nin bire bir örneğini Çankaya'da inşa edeceğim. Alevi-Bektaşi kültürünün önemli inanç merkezlerinden olacak külliyede cemevi, kütüphane, konferans salonu ve sosyal donatılar yer alacak. Avrupa'nın en büyük konser salonunu Çankaya'ya kazandıracağım. Bahçelievler projesi kapsamında kentsel gelişim projesi uygulayarak Bahçelievler'i özgün bir yaşam alanına dönüştüreceğiz.
Çankayalılar size neden oy vermeli?
Çankayalılar, hizmet etmek isteyen bir adayla Çankaya'yı miras gibi gören anlayış arasındaki farkı ortaya koymak için Barış Aydın'a oy versin. Çankayalılar bana değil, kendisine, çocuklarına, kendi geleceğine oy versin. Ben değil, Çankaya kazansın. 25 yıldır iş yapmadan seçim kazananlara mesaj ve uyarı için bana oy versin. Yatan ve duran anlayışa değil, üreten, yöneten, vizyon ve iddia sahibi olan Barış Aydın kardeşlerinin önünü açmak için oy versinler. Verdiği sözleri tutan, bunları nasıl yerine getirildiğini görmek için bana oy versinler.

DSP ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI BEKİR ÖDEMİŞ

Hayatının büyük bir bölümünü belediyecilik yaparak geçiren DSP Çankaya Belediye Başkan Adayı Bekir Ödemiş, "Bunca yıl Çankaya, tecrübeli isimlere hasret kaldı" diye konuştu
Kendinizi kısaca tanıtır mısınız? Belediye başkanı olma fikri sizde nasıl oluştu?
1959 yılında Ürgüp'te doğdum. 1966 yılında ailecek Ankara'ya geldik. İlkokul ve liseyi burada bitirdim. Daha sonra İstanbul Teknik Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği'nde üniversite eğitimimi tamamladım. Türkiye Ortadoğu Amme İdaresi'nde ise kamu yönetimi masterı yaptım. 1989-99 yılları arasında Gölbaşı Belediye Başkan Yardımcılığı görevini üstlendim. 1999-2007 yılları arasında ise 2 dönem Ürgüp Belediye Başkanlığı üstlendim. Benim mühendislik hayatımın büyük bir kısmı belediyecilikle geçti. Son dönemde CHP'nin Türkiye genelindeki yaklaşık 50 ilde bulunan 5 bin adayının da belediyecilik eğitimini bizzat ben verdim. Çalışma hayatım ve yaşam biçimim yerel yönetim olgusu içinde şekillendi. İnsanları seviyorum ve hizmet etmek benim kimyamda var.
KALDIRIMLAR PERİŞAN HALDE
Çankaya için gerçekleştirmeyi düşündüğünüz projelerinizden bahseder misiniz?
41 yıldır Çankaya'da oturuyorum. İlçemiz açıkçası hizmet açısından çok iyi bir noktada değil. Uzun yıllardır sosyal demokrat belediyelerin yönetiminde ancak maalesef tecrübe sahibi belediye başkanları yerine her seçimde hiç belediyede çalışmamış bir ismi getirdik. Sonuç olarak Çankaya bugünkü noktaya geldi. İlçemizin sahip olduğu değer günden güne geriledi. Projelere gelecek olursak öncelikle Çankaya Belediyesi'nin kurumsal işleyişini yeniden ele almak lazım. Çünkü Çankaya Belediyesi 1989'dan bu yana çalışan arkadaşlarımızın bilgi ve eğitimine göre değil maalesef başka subjektif değerlere göre kadrolaştı. Çalışanların ekmeğiyle oynamadan, onların bilgi ve eğitimine göre kadroları yeniden yapılandırmamız gerekiyor. Burada iki temel hedefimiz olacak. Birincisi çalışan arkadaşlarımız mutlu olacaklar, ikincisi ise onların o mutluluğu halkımıza yansıyacak. İkinci önemli proje belki de şaşıracaksınız ama Çankaya'daki günlük belediye hizmeti dediğimiz klasik hizmetler olacak. Maalesef yollar ve kaldırımlar uzun yıllardır ihmal edilmiş ve perişan durumda. Üçüncü olarak ekonomik hayatı kolaylaştırıcı projelerimiz bulunuyor. Çünkü Çankaya'nın orta sınıf insanı gün geçtikçe orta sınıf olmaktan çıkıyor. Tüm bunların yanında Çankaya'ya katma değer sağlayacak uluslararası kongre merkezleri ve uluslararası konser salonları da projelerimiz arasında yer alıyor.

CHP ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ALPER TAŞDELEN

CHP Çankaya Belediye Başkan Adayı Alper Taşdelen, "Aday olmamda yaşadığım ilçeye, duyduğum sorumluluk ve yeni bir kent anlayışının gerekliliğine duyduğum inanç var" dedi.
Kendinizi kısaca tanıtır mısınız? Belediye başkanı olma fikri sizde nasıl oluştu?
1974 yılında Çankaya'da doğdum. Çankaya İlkokulu ve TED Ankara Koleji'ni bitirdim. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden mezun oldum. ABD'de Columbia Üniversitesi'nde Uluslararası İlişkiler dalında yüksek lisans yaptım. New York eski Belediye Başkanı David Dinkins'tan "Çağdaş Belediyecilik ve Kent Yönetimi" dersi alarak, ders tezimi "Kent Kalkınmasında Çağdaş Belediyeciliğin Rolü" konusunda yazdım. Başbakan Bülent Ecevit'in kurduğu 57. Hükümet Dönemi'nde "Başbakan Müşavirliği" görevini üstlendim. Ardından özel sektöre geçtim ve 10 yıl çalıştığım Petrol Ofisi AŞ'de "Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı" görevini yürüttüm. CHP 15. Olağanüstü Kurultayı'nda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Parti Meclisi Bilim ve Kültür Platformu Listesi"nde yer aldım. 2011 Genel Seçimleri'nde "CHP Ankara 2. Bölge Milletvekili Adayı" olarak seçimlere katıldım.

HER ŞEY HAYAL KURARAK BAŞLAR

Aday olmamda yaşadığım kente duyduğum sorumluluk ve yeni bir kent anlayışının gerekliliğine duyduğum inanç var. Bir hayal kurarak ilk adımı atarsınız. Nasıl bir ilçede ve kentte yaşamak istediğiniz ya da o kent ve ilçenin nasıl bir konuma taşınmasını istediğiniz sizin için yol gösterici olur. Benim hayalimde farklı bir Ankara ve Çankaya var. Dünyada öncü ve örnek olacak bir kent yönetim modeli var.
Belediye başkanı seçilirseniz ilçede ilk gerçekleştireceğiniz proje nedir?
'Duvarsız Belediye' anlayışımızla, katılım, şeffaflık, hesap verebilir ve halkın hizmetlere rahat erişebildiği bir belediye modelini yaşama geçireceğiz. Yapacağımız ilk iş, Çankaya'nın bütün bileşenlerini bir araya getirip hem sorunları en sağlıklı biçimde tespit etmek hem de katılımcı bir yönetim modeli oluşturmaktır. İlk yıl belediyenin sorumluluğundakitemel hizmetlerdeki aksaklıkları giderirken diğer yandan önemli projelerin temelini atacağız.
Başkan seçilirseniz ilçenize sunmayı düşündüğünüz en büyük 5 projeniz nedir?
Biz 'Yeni nesil belediyecilik' olarak tanımladığımız bir yeni yönetim anlayışını yaşama geçireceğiz. Bizim için proje insandır. 928 bin Çankayalı için 928 bin proje hazırladık. Her Çankayalı'ya değecek ve her Çankayalı'nın hayatında değişime imza atacağız. Aklımızdaki proje; büyükelçiliklerin yer aldığı sokakların, büyükelçiliklerin proje ve maddi destekleriyle o ülkenin özelliklerini ve özgünlüklerini yansıtacak biçimde restore edilmesi. Çankaya'nın her sokağında bir ülke olacak. 'Çankaya Yanında Kartı' ile yoksulluk kader olmaktan çıkacak. 'Benim Esnafım Kartı' projesi ile hem esnaf hem vatandaş kazanacak. Böylece, esnafımızın işi artacak, yüzü gülecek. Akıllı Kent Sistemi ile Çankaya'yı bilişim ve iletişim teknolojileri ile yöneteceğiz.

MHP ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI SADIK ASLAN

MHP Çankaya Belediye Başkan Adayı Sadık Aslan, başkan seçilmesi halinde Çankaya'yı "Atatürk şehri" haline getireceğini söyledi.
Kendinizi tanıtır mısınız? Belediye başkanı olma fikri nasıl oluştu?
1960 Amasya doğumluyum. Çapa Yüksek Öğretmen Okulu ve İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'ni bitirdim. Milli Eğitim Bakanlığı'nda 19 yıl eğitimci, en son da Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı Eğitim Araçları İnceleme Enstitüsü'nde idarecilik yaptım. 2000'de başladığım Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Müşavirliği görevini 2007'ye kadar sürdürüp emekli oldum. 1994'ten bu yana Çankaya'da iş hayatımı sürdürüyorum. Yıllar içinde Çankaya hem ticari hem de hizmet açısından geriledi.
Belediye başkanı seçilirseniz gerçekleştireceğiniz ilk proje nedir?
Genç işadamları yaratmak için kuluçka merkezleri kuracağız. Çankaya'da oturan 'Ben iş kurmak istiyorum ancak kendi koşullarımda bunu başarmam mümkün görünmüyor' diyen gençlerimize iş istihdamı yaratacağız. Gençlerimizin projelerini değerlendirerek belediye binalarından ücretsiz ofisler tahsis edeceğiz. Muhasebe, hukuki hizmet danışmanlığını biz karşılayacağız.
İlçeye sunmayı düşündüğünüz en büyük 5 projeniz nedir?
TBMM'den, Sıhhiye'ye kadar olan bölgede Büyükşehir Belediyesi ile koordineli olarak yayalaştırma, trafiğin yan yollara alınması çalışmaları gerçekleştirilecek ve bu seçilmiş proje bölgesinin dört noktasına yer üstünde ve yer altında katları olan modern otoparklar inşa edilecek. Trafiğe kapatılan Kızılay Meydanı Ankara'nın turistik şehir meydanı olacak. Güvenpark-Kumrular- Saraçoğlu hattında meydan çalışması gerçekleştirilecek. Çankaya'nın marşlara ve şarkılara girmiş dereleri yeniden yüzeyde akıtılacak. Dikmen'deki vericiler kaldırılacak. İstihdam ve girişimciliği artırmaya yönelik 'Kuluçka Merkezleri' kurulacak.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.