Pazartesi 17.03.2014

Büyüyen ilçe Gölbaşı'na dair projelerini anlattılar

30 Mart yerel seçimlerine 14 gün kala, Gölbaşı'nın geleceğine yön verecek belediye başkan adayları SABAH Ankara'ya konuştu. Adaylar, büyüyen Gölbaşı için hazırladığı projeleri anlattı

AK PARTİ GÖLBAŞI BELEDİYE BAŞKAN ADAYI FATİH DURUAY
AK Parti Gölbaşı Belediye Başkan Adayı Fatih Duruay, "Gölbaşı Belediyesi'ni rutin belediyecilikten çıkaracak ve gerçek belediyecilik olan 'Ak Belediyeciliği' hayata geçireceğiz" dedi.
Kendinizi kısaca tanıtır mısınız? Belediye başkanı olma fikri sizde nasıl oluştu?
1963 yılında Gölbaşı'da doğdum. Tüm hayatımı Gölbaşı'da geçirdim. Gölbaşı'na duyduğum sevgi ve Gölbaşı'daki vatandaşların birlik ve beraberlik içerisinde yaşaması için belediye başkan adayı oldum.
30 Mart yerel seçimlerinde belediye başkanı seçilirseniz ilçede gerçekleştireceğiniz ilk proje nedir?
30 Mart yerel seçimlerinde Gölbaşı'da yaşayan seçmenlerin verdiği destek sayesinde galibiyet ile çıkacağımıza inanıyorum. Gölbaşı'nın birçok ihtiyacı var. Ancak biz öncelikli olarak Gölbaşı Belediyesi'ni rutin belediyecilikten çıkaracak ve gerçek belediyecilik olan AK Belediyeciliği hayata geçireceğiz. Gölbaşı'nın büyümesi için imar sorununa kesin çözüm getirmek ilk işimiz olacak.
Başkan seçilirseniz ilçenize sunmayı düşündüğünüz en büyük 5 projeniz nedir?
31 Mart sabahı için tüm plan ve programlarımızı tamamladık. 54 mega projemizi açıkladık. Bu 54 projenin hepsi önem arz ediyor. En büyük 5 proje ise milli spor karşılaşmalarının yapılabileceği şekilde tasarlanan 20 bin kişilik kapalı spor salonu olan Gölbaşı Arena, Türkiye'de eşi benzeri olmayan ve insanlarımızın balıkların arasında kayabileceği Gölbaşı Aqua, Ankara'ya nefes aldıran Mogan ve Eymir Gölleri'nin birleşimindeki alanın temizlenerek Gölbaşı'na kazandırılacak Sevgi Gölü, Mogan Gölü'nün ortasına yapılacak olan ve tepesinde çeşitli etkinliklerin düzenleneceği Göl Kule ve Gölbaşı'nın 50 yıllık ulaşım ve imar master planlarının hazırlanması şeklinde sıralayabiliriz. Ancak geriye kalan projelerimizin de en az bu beş proje kadar önemli olduğunu söylemem gerekli.
Sizce Ankaralılar size neden oy vermeli?
Gölbaşı'na yıllarını vermiş ve Gölbaşı siyasetinin nerede ise son çeyrek asrının içinde bizzat bulunan biri olarak tek amacım Gölbaşımızın büyümesi ve ilerlemesi oldu. Ben Gölbaşı'da yaşayan tüm vatandaşlarımızı aile fertlerimden biri olarak gördüm. Gölbaşı'nın ilerlemesinde ve büyümesinde Gölbaşı'da yaşayan insanların da emeğinin ve katkısının olması için AK Parti'ye oy vereceklerdir. Biz Gölbaşı'nı Gölbaşı'daki her bireyle birlikte yöneteceğiz.
Mahalleleri dolaşıp vatandaşlarla sohbet ettiğinizde adaylığınıza gelen tepkiler nasıl?
Aday olmam için öncesinden gelen bir talep ve istek vardı. Son beş senedir hem Büyükşehir'de hem de ilçemizde belediye meclis üyesiydim. Vatandaşlarımız özellikle son meclis üyeliğimiz döneminde yaptığımız çalışmaları ve haklarını nasıl savunduğumuzu gördüler. Bunun için gittiğimiz her yerde yaptığımız her toplantıda bize karşı çok olumlu yaklaşımlar. Gölbaşı'nda yaşayan her kesim bize güvendiğini açıkça söylüyor.
İlçede yer alan esnafa özel projeleriniz var mı? Kısaca bahseder misiniz?
Hazırlamış olduğumuz 54 mega projenin tamamında önceliğimiz insan oldu. Gölbaşı ailesini rahat, huzurlu ve bolluk içerisinde yaşaması için çalışmalarımızı yaptık. İstanbul'daki İstiklal Caddesi'nin bir benzerini Gölbaşı'da uygulamaya koyacağımız Yaylaştırma Projesi ve Cemal Gürsel Caddesi'nden geçecek olan tramvay ile vatandaşların daha rahat alışveriş yapmasını sağlayacağız. Bu esnaflarımız için hazırladığımız projelerimizden sadece bir tanesi. Gölbaşı'nın büyümesine büyük katkısı olan esnafımızın bereketli gelir elde etmesi için Gölbaşı Belediyesi olarak tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz.

MHP GÖLBAŞI BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YAKUP ODABAŞI

5 yıldır Gölbaşı'nın belediye başkanlığını yürüten MHP Gölbaşı Belediye Başkan Adayı Yakup Odabaşı, henüz görevini tamamlamadığını söyledi.
Kendinizi kısaca tanıtır mısınız? Yeniden belediye başkanı olma fikri sizde nasıl oluştu?
1960 yılında Gölbaşı Tulumtaş Köyü'nde doğdum. İlk ve orta öğrenimimi Gölbaşı'da tamamladım. Gazi Üniversitesi İktisat Fakültesi'ni bitirdim. Ticaret ve sanayi kuruluşlarında ekonomi danışmanlığı yaptım. Tekstil ve dayanıklı tüketim malları sektörlerinde de koordinatör olarak çalıştım. Milliyetçi Hareket Partisi'nde yönetim kurulu ve iki dönem ilçe başkanlığı görevlerinde bulundum. 29 Mart 2009'da yapılan mahalli seçimlerde Gölbaşı Belediye Başkanı seçildim. O zamandan bu zamana Gölbaşı ve Gölbaşılılarımız için hizmet etmekten başka bir şey düşünmedim. Görevde olduğum 5 yılda gözle görülür bir değişim yaşattığımız Gölbaşı'nı marka kent yapmak için göreve devam etmem gerektiğini düşünüyorum. Bu 5 yıllık sürede edindiğim tecrübe ve Gölbaşılı hemşehrilerimizin 'yola devam' kararlarıyla bu göreve tekrar talip oldum.
30 Mart yerel seçimlerinde belediye başkanı seçilirseniz ilçede gerçekleştireceğiniz ilk proje nedir?
5 yıllık dönemimizde prestij projelerle damga vurduk, inşallah 30 Mart'tan sonrada buna devam edeceğiz. Gölbaşılılar'a hizmet yolunda önceliğimiz kentin bölünmüşlüğünü ortadan kaldıracak Konya Yolu düzenlemesi projesidir. Hazırladığımız projeyle Gölbaşımızın ikiye bölünmüş görüntüsüne son vereceğiz. İlçemizi ikiye bölen Ankara-Konya Karayolu için hazırladığımız proje sayesinde, İnönü Caddesi ile Karanfil Caddesi'ni Konya Yolu'nun altından bağlayacak bir alt geçit ile mevcut belediye binasının önünden sinyalizasyonlu bir kavşak yaparak iki noktada karşıdan karşıya geçişler sağlanacaktır. Bu konuda karar vericiler olan Karayolları Genel Müdürlüğü'ne sunduğumuz teklife cevap gelmesini bekliyoruz.
Başkan seçilirseniz ilçenize sunmayı düşündüğünüz en büyük 5 proje nedir?
Gölbaşı'nı cazibe merkezi yapmak hedefiyle hazırladığımız ve zaman zaman medyada da yer bulan birçok prestijli projemiz var. Hepsi çok büyük projeler ama yine de sınırlandırmak gerekirse öncelikli olarak şu 5 projemizi sayabilirim. Konya Yolu Projesi'nin haricinde 'Cephe Yenileme' projemiz var. Hayata geçirdiğimiz günden bu yana 137 binamızın dış cephesini yenilediğimiz dış cephe yenileme projemize ek 5 etap daha ekleyeceğiz. Gölbaşımızın çehresini değiştiren bu projemiz kapsamında 232 binamızın daha dış cephesini yenileyeceğiz. İlave edeceğimiz 5 etap ile birlikte Gölbaşımız'da toplam 369 binamızın dış cephesi yenilenmiş olacak. Her Mahalleye Kreş projesiyle Gölbaşı'da ilçe merkezinde bulunan her mahalleye bir kreş açacağız. İlçe merkezindeki mahallelerimizde açacağımız kreşler ile çalışan annelerimizin imdadına yetişeceğiz. Alanında uzman öğretmenlerin eğitim vereceği kreşlerimizde çalışan Gölbaşılı kadınlarımızın üzerlerindeki yükü azaltacağız. Minitürk Gölpark projesiyle Ankara'nın ilk minyatür parkını Gölbaşımıza kazandıracağız. Parkımızda Türk-İslam mimarisinin en önemli yapıtları arasında yer alan 74 eserin maketi yer alacak. MiniTürk, Başkent'e gelen turistler için de kentin en gözde mekanlarından birisi olacak. 1000 konutluk konut projemiz ile dar gelirli vatandaşlarımızı kira öder gibi ev sahibi yapacağız. Mimari projesinden çevre düzenlemesine kadar en ince ayrıntılarını düşünerek tasarladığımız projemiz, vatandaşlara okul, kreş, cami, spor ve sağlık merkezleri, yürüyüş ve koşu yolları, çocuk oyun alanları gibi hizmetleri de sunacak.

CHP GÖLBAŞI BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ERCAN ŞİMŞEK

Gölbaşı'nı tanıdığını vurgulayan CHP Gölbaşı Belediye Başkan Adayı Ercan Şimşek, "Öncelikle Gölbaşı'na güçlü bir merkez kazandırmayı düşünüyoruz" dedi.
Kendinizi kısaca tanıtır mısınız? Belediye başkanı olma fikri sizde nasıl oluştu?
Gölbaşı, benim doğup büyüdüğüm yer. Ankara'nın en güzel, en zengin ilçelerinden biri olan Gölbaşı'nın belediye imkanları yüksek olmasına rağmen, sadece yönetim zafiyetinden dolayı hak ettiği yerde olmaması, yatırımların, hizmetlerin doğru yönetilemiyor olması bende böyle bir fikrin oluşmasına sebep oldu. Gölbaşı'nı ve tarihini biliyorum, Gölbaşılı'yı tanıyorum, Gölbaşı'da tanınıyorum. İnşaat mühendisiyim ve kendi firmamda yöneticilik yapıyorum. Bu özelliklerim de belediyecilik konusunda kendime güvenmeme ve bu yola çıkmama sebep olmuştur.
30 Mart yerel seçimlerinde seçilirseniz ilçede gerçekleştireceğiniz ilk proje nedir?
Gölbaşı nüfusu ve konumu uygun olmasına rağmen kentleşememiş, güçlü bir merkezi olmayan dış mahalleler, villalar, TOKİ, hatta merkezinde bile bütünleşik bir yapıya sahip olmayan Konya Yolu'yla ikiye bölünmüş bir kent. Öncelikle Gölbaşı'na güçlü bir merkez kazandırmayı düşünüyoruz. Konya Yolu'nu alta alıp yıkılan belediye binası arsası ile yolun üzerini birleştirip bir meydan yaparak karşıdan karşıya araç ve insan geçişini sağlayıp bahsettiğim iki yakayı birleştirmeyi amaçlıyoruz. Bundan dış mahalleler de faydalanacaktır.
Başkan seçilirseniz ilçenize sunmayı düşündüğünüz en önemli 5 proje nedir?
Projelerimizin hepsi birbirinden önemli… Ancak 5 tanesini istiyorsanız şöyle sıralayabiliriz. Kültür merkezlerinden daha çok faydalanmak, mahalle meclisleri, mahalle derslikleri, engellilerin ve hemşehri derneklerinin faydalanmasını sağlamalıyız. Bunun haricinde eğitim kampüsü projemiz var. Yaşam boyu eğitim, işçi ve iş arama koordinasyonunu sağlamayı hedefliyoruz. Gölbaşı'da kadınlar ve gençlerin eğitim göreceği merkezler oluşturmak istiyoruz. Ayrıca Andezit Taşı'nı değerlendirecek projeler hedefliyoruz. Göllerin kurtarılması için, derelerin ıslahı ve sorumlu kurum ve kuruluşların faaliyetlerinin arttırılmasını hedefliyoruz. Son olarak et entegre tesisi ve sosyal konut projelerimiz de hayata geçirmek istediğimiz projeler arasında yer alıyor.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.