İtalya'dan ithal 'Pizza resitali'
Taurus AVM'de hizmet vermeye başlayan pizza restoranı, İtalya'dan ithal ettiği pek çok uluslararası ödülün sahibi Marco Gobbi'yle el yapımı harika pizzalara imza atıyor
ANALİZLE İŞE BAŞLADI
İlk olarak 1974 yılında, Verona'da küçük bir kasabadaki pizzacıda çırak olarak mesleğe atılan Marco Gobbi, en leziz pizzalarını yapabilmek için başta un olmak üzere Türkiye'de kullanacağı tüm ürünlerin laboratuar analizlerini yaparak işe başladı. Gerçek Maestro'ların sayısının giderek azaldığını söyleyen Marco Gobbi, Pepperjam'ı son çırağı olarak tanımlıyor ve tüm deneyimlerini buraya aktararak yeni bir "Maestro" yetiştireceğini belirtiyor." 15 yaşında başladığım pizza serüvenimde araştırma yapmaktan, çalışmaktan vazgeçmedim" diyen Gobbi "Pizza yapmak sadece unu, suyu ve malzemeleri karıştırmak değil. Pizza hem görsel hem de lezzet olarak bir sanat. Çıraklık dönemimde, domates ve erimiş peynirlerin çekimine kapıldım" diye konuştu.
'İTALYANLAR DOĞAL SEVER'
Türk pizzası olarak kabul edilen lahmacun veya pide ile ilgili görüşlerini de aktaran Marco Gobbi, "Lahmacunu denedim ve çok beğendim. Ama pizzadan farklı bir lezzet. Sizler çok fazla baharat kullanıyorsunuz. Dolayısıyla yemeğin orijinal tadını alamıyorsunuz bence. Ayrıca Türkler yemekleri yüksek ateşte ve hızlı şekilde pişiriyor. İtalyanlar mümkün olduğunca doğal lezzeti korumaya çalışır, fazla baharat kullanmayız ve kısık ateşte yavaş yavaş pişiririz. Pizzanın özel sırrı yok. Sevginizi işinize koyarsanız o sevgi tabaktan kalbe geçer" dedi.
EN SON HABERLER
- 1 FETÖ’cülerin sağlık dernekleri durmuyor
- 2 Hizmet aşkıyla dolu dolu iki yıl
- 3 Sağlık vatandaşın ayağında
- 4 Sosyal belediyecilikte ilkleri yaşattık
- 5 Mamak caddesi ışıl ışıl
- 6 Mamak’ta GES Atağı
- 7 Emektar stadyum yeni yüzüne kavuşacak
- 8 Mamak Belediyesi’nden engellilere özel hizmet
- 9 Mamak tarım üssü
- 10 Mamak yeşile büründü