Havalar ısındı gıdalara dikkat!
Yaz aylarının gelmesiyle birlikte Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü gıdaların bozulma riskine karşı vatandaşları uyardı
SOKAK SÜTLERİ TEHLİKELİ
Temel, buzdolabında muhafaza edilmesi gereken ürünlerin alışverişin sonuna bırakılması gerektiğini vurgulayarak, gıda denetimlerini belirledikleri risk esasına göre gerçekleştirdiklerini ifade etti. Bu dönemde sıcakta çabuk bozulan gıda üreten ve satışa sunan işletmeler üzerinde denetimlerin artırıldığını anlatan Temel, "Tüketicilerden de bazı taleplerimiz var. Özellikle etiketsiz, üretim izni olmayan ürünleri almasınlar. Sokak sütleri bu mevsimde özellikle büyük risk oluşturuyor" dedi.
6 SAATTE BAŞLAR
Olası gıda zehirlenmelerinde 174 ALO Gıda Hattı'nın yanı sıra il ve ilçe gıda, tarım ve hayvancılık müdürlüklerine ihbarda bulunulması gerektiğini kaydeden Temel, "Zehirlenme belirtileri, gıda tüketiminin ardından en geç 6 saat içerisinde başlar. 174 ALO Gıda Hattı'nda zehirlenme ihbarlarına öncelik verilir" dedi.
EN SON HABERLER
- 1 FETÖ’cülerin sağlık dernekleri durmuyor
- 2 Hizmet aşkıyla dolu dolu iki yıl
- 3 Sağlık vatandaşın ayağında
- 4 Sosyal belediyecilikte ilkleri yaşattık
- 5 Mamak caddesi ışıl ışıl
- 6 Mamak’ta GES Atağı
- 7 Emektar stadyum yeni yüzüne kavuşacak
- 8 Mamak Belediyesi’nden engellilere özel hizmet
- 9 Mamak tarım üssü
- 10 Mamak yeşile büründü