Cumartesi 21.06.2014

Ayaş Dutu tezgahtaki yerini almaya başladı

Lezzeti herkes tarafından beğenilen, içerdiği demirle de kan yapıcı özelliği olan ve yetiştirilmesinde hiçbir kimyasal ilaçlamanın yapılmadığı sağlık deposu Ayaş Dutu tezgahlardaki yerini almaya başladı. Bu sene yaşanan don afeti nedeniyle üretimi azalan dut, sevenlerinin beğenisine sunuldu. Dut ağaçlarının altına serilen bezler üzerine silkelenerek toplanan dutlar, dökülen yapraklardan temizlendikten sonra kasalara konularak sevenlerine doğru yola çıkıyor.
İYİ DEĞERLENDİRİN
İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel, Ankara'nın 4 bin tonun üzerindeki üretimiyle ilk 5 içerisinde yer aldığını söyledi. Dutun yumuşak bir meyve olması dolayısıyla saklama süresinin kısa olduğunu kaydeden Temel, bu nedenle dut tüketiminin hasat mevsimiyle sınırlı olduğunu belirtti.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.