Güdül'den İstanbul'a enginar gönderiliyor
Kral sofralarının vazgeçilmezi enginarın üretimi Güdül'de her yıl artıyor. Enginar İstanbul'daki hallere de gönderiliyor
KOLAY YETİŞTİRİLİYOR
Enginar üreticilerinden Akif Yörük, enginar üretiminden memnun olduğunu belirterek, ürünlerini İstanbul'dan gelen bir firmaya toplu olarak sattığını söyledi. Enginarın diğer sebzelerden önce yetiştiğini ve bu sayede diğer ürünlerden önce ihtiyaçlarını karşılayabildiklerini ifade eden Yörük, sulama imkanı olan tüm çiftçilere enginar üretimini tavsiye etti.
BEŞ YILDIR İLK 10'DA
Ankara'da enginar üretimine yoğun olarak 2009 yılında başlandığını belirten Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel, 2013 yılı TÜİK verilerine göre bin 400 ton enginar üretimi gerçekleştiğini ifade ederek, "Enginar üretimimiz her geçen yıl artıyor. Ankara enginar üretiminde Türkiye'de son 5 yıldır ilk ona giriyor ve üretimimiz sürekli artıyor" dedi.
EN SON HABERLER
- 1 FETÖ’cülerin sağlık dernekleri durmuyor
- 2 Hizmet aşkıyla dolu dolu iki yıl
- 3 Sağlık vatandaşın ayağında
- 4 Sosyal belediyecilikte ilkleri yaşattık
- 5 Mamak caddesi ışıl ışıl
- 6 Mamak’ta GES Atağı
- 7 Emektar stadyum yeni yüzüne kavuşacak
- 8 Mamak Belediyesi’nden engellilere özel hizmet
- 9 Mamak tarım üssü
- 10 Mamak yeşile büründü