Günün menüsü
MALZEMELER
YAPILIŞI
8 bardak su ve tuz ile tavuklarımızı haşlıyor ve süzüyoruz. Başka bir tencerede yeşil mercimekleri 10 dakika haşlıyoruz. Tavuk suyumuzu farklı tencereye alıyoruz. İçerisine haşlayıp süzdüğümüz yeşil mercimeklerimizi ekliyoruz. 2 dakika kaynarken bir yandan da yumurta sarısı, un ve yoğurdu karıştırıp içerisine sarımsakları tuzla dövüp terbiyeyi karıştırıyoruz. Bir miktar soğuk su ekleyip çorbamıza ilave ediyoruz. Kaynamaya başlamadan üzerine erişteleri ekliyoruz. Tavukların kenarlarında kalan etleri de içerisine ekleyip 4 dakika kadar karıştırıyoruz. Tencerenin altını kapatıp kapağını kapatıyor dinlenmesini bekliyoruz. Afiyet olsun.
KARNIYARIK
MALZEMELER
YAPILIŞI
Patlıcanları yıkayıp alacalı soyun. Ortasına uzunlamasına derin bir çizik atın. Tavada ayçiçeği yağını ısıtın. Patlıcanların her tarafını kızartıp kağıt havlu üzerine alın. Kıymayı ilave edip kavurun. Yemeklik doğradığınız soğan ve biberi ilave edip yumuşayıncaya kadar soteleyin. Domates, ve baharatlarla karıştırın. Patlıcanları fırın kabına alın. Ortasını açıp harçtan paylaştırın. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri, dilimlenmiş domates ilave edin. 1 çay bardağı sıcak su ekleyip fırında kızarıncaya kadar pişirin.
EN SON HABERLER
- 1 FETÖ’cülerin sağlık dernekleri durmuyor
- 2 Hizmet aşkıyla dolu dolu iki yıl
- 3 Sağlık vatandaşın ayağında
- 4 Sosyal belediyecilikte ilkleri yaşattık
- 5 Mamak caddesi ışıl ışıl
- 6 Mamak’ta GES Atağı
- 7 Emektar stadyum yeni yüzüne kavuşacak
- 8 Mamak Belediyesi’nden engellilere özel hizmet
- 9 Mamak tarım üssü
- 10 Mamak yeşile büründü