Günün menüsü
YAPILIŞI
Nohutu bir gün önceden suda bekletin. Et, domates salçası ve doğranmış 1 soğanı nohutla birlikte tencereye alın. Üzerini örtecek kadar su ilave edip pişirin. Diğer bir kapta kıymayı kavurun. Küp doğradığınız iki soğanı ilave edip kavurmaya devam edin. Tuz, karabiber ve cevizi de ekleyip soğumaya bırakın. Çiğ köftelik kıyma, ince bulgur, baharatları az su ilavesiyle yoğurup yarısından misket büyüklüğünde köfteler hazırlayın. Diğer yarısından ceviz büyüklüğünde köfteler hazırlayıp içlerini oyarak cevizli harçtan ilave edip kapatın. Köfteleri süzgece alın. Köfteleri bir süre haşladıktan sonra daha önceden hazırladığınız salçalı et suyuna ilave edin. İki limonun suyunu, tereyağını eritip naneyi ekleyip iki dakika pişirin.
MALZEMELER
PATLICANLI GÜVEÇ
YAPILIŞI
Güveci ocakta ısıtıyoruz ve içine zeytinyağı döküp, etimizi atıp kavurmaya başlıyoruz. Patlıcanları çizgili olarak soyuyoruz. Soğanları, patlıcanları, kırmızı ve yeşil biberleri iri küp şeklinde doğruyoruz. Etler suyunu bırakıp çekince soğanı koyuyoruz. Sarımsakları ,defne yapraklarını, patlıcanları ve biberleri koyuyoruz. Karabiberi ve tuzunu atıyoruz. Domates sosu döküyoruz. Tereyağını koyuyoruz. Üzerine yağlı kağıt ve alüminyum folyo kapatıyoruz. Orta ateşte bir saat kadar pişiriyoruz.
MALZEMELER
YOĞURTLU SEMİZ OTU SALATASI
YAPILIŞI
Bir kasede yoğurdu ve mayonezi hafifçe çırpın. Sarımsağı rendeleyip tuzu ekleyin. Salatalığı yıkayıp kabuğunu soymadan incecik dilimleyin. Semizotlarını bıçak değdirmeden elinizle koparın. Yıkayıp suyunu süzün. Salatalık dilimlerini ve semizotlarını, pul biberi yoğurda ekleyip karıştırın.
MALZEMELER
EN SON HABERLER
- 1 FETÖ’cülerin sağlık dernekleri durmuyor
- 2 Hizmet aşkıyla dolu dolu iki yıl
- 3 Sağlık vatandaşın ayağında
- 4 Sosyal belediyecilikte ilkleri yaşattık
- 5 Mamak caddesi ışıl ışıl
- 6 Mamak’ta GES Atağı
- 7 Emektar stadyum yeni yüzüne kavuşacak
- 8 Mamak Belediyesi’nden engellilere özel hizmet
- 9 Mamak tarım üssü
- 10 Mamak yeşile büründü