Günün menüsü
Bir gece önce buğdayları ıslatıyoruz. Buğdaylar yıkandıktan sonra üzerine bolca su koyuyoruz ve haşlıyoruz. Buğdayları normalden biraz fazla haşlıyoruz. Buğdaylar haşlanırken suyunda koyulaşma meydana gelecek. Ayrı bir kap içerisinde yoğurdu ayran kıvamına getiriyoruz. Yalnız sulu bir ayran haline getirmiyoruz yoğurdun kıvamını açıyoruz (yumuşak ve akıcı). Yoğurdu ayarladıktan sonra ocağımızın altını kapatıyoruz. Yoğurt harcını tenceremize yavaş yavaş döküyoruz. Daha sonra tekrar ocağa koyuyoruz. Kaynamadan ocaktan indirip, tuzunu ilave ediyoruz. Eğer koyuysa ılık suyla çorbamızı açabiliriz. Üzerine ince doğranmış dereotu serpiyoruz ve buzdolabına koyuyoruz. Soğuk servis ediyoruz.
MANTARLI KAŞAR
Teflon tavada 1 kg kemiksiz kuşbaşı doğranmış tavuk etlerini etler sularını bırakıp çekene kadar kavuralım. 2 adet kuru soğanı doğrayıp etlerin üzerine ilave edelim. Mantarları ince dilimler halinde doğrayarak ekleyelim. Yeşil biberlerin çekirdeklerini temizleyerek ufak ufak doğrayalım. Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayarak biberlerle birlikte tavaya ekleyip birkaç dakika kadar kavurarak üzerine salçayı ilave edip karıştıralım. 1 su bardağı kaynar suyu ekleyelim. Baharatları ve tuzunu ayarlayarak tavanın kapağını kapatıp 5-6 dakika kadar kaynatalım. Daha sonra pişen tavuklu malzemeyi ocaktan alarak uygun bir fırın kabına dökerek yerleştirelim. Üzerine kaşar dilimleri döşeyerek önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında kaşarlar eriyip kızarana kadar pişirerek sıcak olarak servis yapalım.
EN SON HABERLER
- 1 FETÖ’cülerin sağlık dernekleri durmuyor
- 2 Hizmet aşkıyla dolu dolu iki yıl
- 3 Sağlık vatandaşın ayağında
- 4 Sosyal belediyecilikte ilkleri yaşattık
- 5 Mamak caddesi ışıl ışıl
- 6 Mamak’ta GES Atağı
- 7 Emektar stadyum yeni yüzüne kavuşacak
- 8 Mamak Belediyesi’nden engellilere özel hizmet
- 9 Mamak tarım üssü
- 10 Mamak yeşile büründü