Günün menüsü
Yayvan bir tepsiye, bir bardak kadar un katılır. Tavlama usulü ile una serpilerek şehriye biçiminde un topakları elde edilir. Kıkırtları içinde yine bir bardak un ile başka bir kapta da küçük bir hamur bezesi yapılır. Silindir şeklinde yuvarlandıktan sonra küçük küçük kesilir ve kızgın yağda kızartılır. Tenceremizde kaynayan suyun içine önce şehriye biçiminde yaptığımız hamurlar eklenir. Bir taşım kaynadıktan sonra yağda kızarttığımız kıkırtlarımız tencereye eklenir. Birlikte 7 dakika kadar kaynatılır. Tavada yarım çay bardağı kadar yağ kızdırılır içerisine bir silme yemek kaşığı salça katılır. Salça yağda ezilir ve bir kaşık kuru nane eklenerek elde edilen sos çorba tenceremize eklenerek karışması sağlanır. Afiyet olsun
FIRINDA PATATESLİ MANTAR
İlk olarak mantarlarımızı limonlu suya koyuyoruz. Daha sonra patateslerimizi kızartmalık doğruyoruz. Daha sonra mantarları büyük parçalar halinde doğruyoruz. Bunları fırın tepsimize yayıyoruz. Bir tabağa salçayı, baharatları, yağı, suyu harmanlayıp patates ve mantarın üzerine döküyoruz. Üzerine süs olarak da biber ve domates yapıp alüminyum folyo ile kapatıp 200 dereceli fırında 30 dakika pişiriyoruz. Daha sonra suyunu çekmesi için alüminyum folyoyu çıkartıp 5-6 dakika daha pişiriyoruz. Afiyet olsun.
EN SON HABERLER
- 1 FETÖ’cülerin sağlık dernekleri durmuyor
- 2 Hizmet aşkıyla dolu dolu iki yıl
- 3 Sağlık vatandaşın ayağında
- 4 Sosyal belediyecilikte ilkleri yaşattık
- 5 Mamak caddesi ışıl ışıl
- 6 Mamak’ta GES Atağı
- 7 Emektar stadyum yeni yüzüne kavuşacak
- 8 Mamak Belediyesi’nden engellilere özel hizmet
- 9 Mamak tarım üssü
- 10 Mamak yeşile büründü