Son Güncelleme: Perşembe 10.07.2014
Kremalı tavuk çorbası
YAPILIŞI
Bir tencereye 8 su bardağı su koyun. Yıkadığımız tavuğu dörde böldüğümüz kuru soğan, kabuğunu soyduğumuz havuç ve yıkadığımız maydanozların kök kısımlarını koyup, ocağa oturtalım. Tavuk haşlandıktan sonra, suyunu süzelim ve tavuğu kemiklerinden ayıralım. Tavuğu, soğanı ve havucu bir bıçakla mümkün olduğu kadar, ince ince kıyalım. Unu, margarin yağında sarartmadan kavurup, süzdüğümüz tavuk suyunu karıştıra karıştıra ilave edelim. Tavuklu malzemeyi de ilave edip, 1-2 taşım kaynatalım. Bu esnada, yumurta sarısını, kremayla karıştıralım. Karıştırırken, kaynamakta olan çorbanın suyundan bir iki kepçe ilave edip çırptıktan sonra, tekrar tencereye ilave edelim. 1-2 dakika daha kaynatıp, sıcak sıcak servis yapalım.
KAĞIT KEBABI
MALZEMELER
YAPILIŞI
Öncelikle 1 çorba kaşığı tereyağını tencerede eritin. İçine aldığınız eti iyice kavurun. Et önce su bırakacak sonra kavrulurken bu suyu çekecektir. Suyunu çekince yemeklik doğranmış soğan ve dövülmüş sarmısağı da ekleyip, karıştırın. Birkaç dakika daha kavurup, küp doğranmış domatesi ilave edin ve altını kapatın.1 çay kaşığı kekiği ve tuzu ekleyin. Yağlı kağıda sarın. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 5 dakika daha tutun. Fırından alınca, üzerindeki kağıdı hafifçe yırtın. Dilerseniz ince kıyılmış maydanozla süsleyip,servis yapın.
EN SON HABERLER
- 1 FETÖ’cülerin sağlık dernekleri durmuyor
- 2 Hizmet aşkıyla dolu dolu iki yıl
- 3 Sağlık vatandaşın ayağında
- 4 Sosyal belediyecilikte ilkleri yaşattık
- 5 Mamak caddesi ışıl ışıl
- 6 Mamak’ta GES Atağı
- 7 Emektar stadyum yeni yüzüne kavuşacak
- 8 Mamak Belediyesi’nden engellilere özel hizmet
- 9 Mamak tarım üssü
- 10 Mamak yeşile büründü