Günün menüsü
YAPILIŞI
Soğanı küp küp doğruyoruz. Havucu ve patatesi rendeliyoruz. Ayıklayıp yıkamış olduğumuz mercimeği, salçayı ve tuzu, soğan, havuç ve patates ile birlikte bir tencereye alıp, 1 bardak suyla karıştırıyoruz. 6 bardak suyu ilave edip, ocağı açıyoruz. Çorba kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 45-50 dakika pişiriyoruz. (Düdüklü tencere için bu süre 20 dakika.) Çorbayı ocaktan aldıktan sonra karışımı ve sütümüzü blenderden geçiriyoruz. En son üzerine nane yakıyoruz. Küçük bir tavaya 4-5 yemek kaşığı sıvıyağ ile istediğimiz miktar naneyi koyup ocağa alıyoruz. Naneler renk değiştirdiklerinde istediğimiz yakma seviyesine ulaşmışız demektir. Çok fazla vakit kaybetmeden çorbanın içine döküp karıştırıyoruz.
MALZEMELER
GÜVEÇTE TAVUKLU SOTE
YAPILIŞI
Önceden haşladığımız tavuk göğsünü küp küp doğruyoruz. Biberleri halka halka, soğanları küçük küçük ve mantarları ay şeklinde ince ince doğruyoruz. Tencereye koyduğumuz soğanları ve biberleri baştan 2 yemek kaşığı tereyağı ve zeytinyağı ile kavuruyoruz. Arkasından mantarları da atıyoruz. Mantarlar biraz yumuşayınca etleri atıp kavurmaya devam ediyoruz. Ufak doğranmış domatesleri tencerenin içine atıp kapağını kapatıyoruz. Domatesler suyunu çekene kadar pişiriyoruz, bir fincan suyu yemeğin içine koyduktan sonra biraz daha pişirip yemeği güveçlere koyuyoruz. Üstlerine rendelenmiş kaşarı koyup güveçleri 200 derecelik fırında kaşarlar eriyene kadar pişiriyoruz.
MALZEMELER
EN SON HABERLER
- 1 FETÖ’cülerin sağlık dernekleri durmuyor
- 2 Hizmet aşkıyla dolu dolu iki yıl
- 3 Sağlık vatandaşın ayağında
- 4 Sosyal belediyecilikte ilkleri yaşattık
- 5 Mamak caddesi ışıl ışıl
- 6 Mamak’ta GES Atağı
- 7 Emektar stadyum yeni yüzüne kavuşacak
- 8 Mamak Belediyesi’nden engellilere özel hizmet
- 9 Mamak tarım üssü
- 10 Mamak yeşile büründü