Ankara balı yeniden değerine kavuşuyor
Ankara kedisi ve armudu kadar değerli olan ancak zamanla değerini yitiren Ankara balı, yapılan atılımlarla eski görkemine yeniden kavuşuyor
BOL MİKTARDA ÜRETİLECEK
Ankara balını bol miktarda üretip dünya mutfaklarına sunmak istediklerini ifade eden Selçuk Solmaz, "Ankara içerisinde üretilen bal yine Ankara içerisinde tüketiliyor. Yani sadece Ankaralılar'a yetiyor. İhraç edebilecek kadar bal üretilemiyor. Bizim amacımız Ankara balını tekrardan bol üretip yeniden dünya mutfaklarındaki yerini almasını sağlamak istiyoruz" diye konuştu.
DEVLET DESTEĞİ ETKİLİ OLDU
Ankara arıcılığındaki gelişimde devlet desteğinin etkisinin büyük olduğunu söyleyen Solmaz, "Bakanlığın verdiği teşvik ve destekler bu mesleğe gönül veren arıcıların ve arı kolonilerinin artmasına neden oldu. Bu da Ankara balı için önemli bir gelişme. Şu an Ankara'daki arıcıların yüzde 85'i kayıt altına alındı. 650 kayıt arıcımız bulunmakta ve 75 bin arı kolonisine sahipiz" şeklinde konuştu.
MARKA HALİNE GETİRİLECEK
Ankara balının yeniden eski ününe kavuşabilmesi için çalışmaların devam ettiğini belirten Selçuk Solmaz, "Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte yürüttüğümüz projelerle Ankara balını bir marka haline getireceğiz. Arıcılarımıza verdiğimiz eğitimlerle birlikte balımızı daha kaliteli hale getireceğiz."
EN SON HABERLER
- 1 FETÖ’cülerin sağlık dernekleri durmuyor
- 2 Hizmet aşkıyla dolu dolu iki yıl
- 3 Sağlık vatandaşın ayağında
- 4 Sosyal belediyecilikte ilkleri yaşattık
- 5 Mamak caddesi ışıl ışıl
- 6 Mamak’ta GES Atağı
- 7 Emektar stadyum yeni yüzüne kavuşacak
- 8 Mamak Belediyesi’nden engellilere özel hizmet
- 9 Mamak tarım üssü
- 10 Mamak yeşile büründü