Perşembe 28.08.2014

Babaanneden meze tarifleri

Başkent'te uzun yıllar balık restoranı işletmeciliği yapan ve Selanikli babaanneden miras kalan yemek sırlarıyla konuklarına nefis mezeler hazırlayan Gülhan Kara, yeni kitabı "Meze" ile damağına düşkün okuyucuların karşısına çıktı. Özenle hazırlanan kitapta Ege ve Akdeniz sofralarından 100 nefis meze tarifi yer alıyor. Selanik göçmeni olan babaannesi, Antik Şehriban'ın mutfağından ve özellikle mezelerinden etkilenen Gülhan Kara uzun yıllar Ankara'nın ilk balık restoranlarından biri olan Girit Balıkçısı'nı işletti. Aşçısının vefat etmesi üzerine mutfağa girmek zorunda kalan ve babaannesinin mezelerini hayata geçiren Kara, bu mezelerle Ankara'da çok konuşuldu. Girit ve Selanik mutfağının en beğenilen 100 mezesini kitap haline getiren Gülhan Kara, yemek yapmayı sanata benzettiğini dile getirerek, "Resim sanatında nasıl renklerin armonisi, müzikte notaların melodisi varsa yemek sanatında da sebzelerin, baharatların yani kullanılan tüm malzemelerin bir kokusu ve lezzeti var" diye konuştu.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.