Çarşamba 29.10.2014

Beypazarı'nda hasat başladı

Türkiye'nin havuç ihtiyacının yüzde 50'sini karşılayan Beypazarı'nda hasat başladı

Beypazarı'nda 25 bin dekar alanda yılık 100-120 bin ton arası havuç üretiliyor. Özel toprak yapısı nedeniyle tat açısından diğer havuçlardan farklı olan ve dünyanın en kaliteli havucunu ürettiklerini ve hallerde diğer havuçlardan farklı olarak ayrı isimde satılmakta olduğunu ifade eden Beypazarılı çiftçiler, sabahın erken saatlerinde tarlaların yolunu tutarak, havuç sökümü yapıyor. Türkiye'nin adeta havuç deposu olan Beypazarı'nda havuç lokumu, havuç suyu, havuçlu dondurma, havuç döneri gibi yöresel ürünler, ilçeye gelen yerli yabancı turistler tarafından büyük ilgi görüyor. Beypazarı'ndaki tarlalarda çok sayıda işçi çalışıyor.
"BEREKETLİ OLSUN"
Tarlada sökülen havuçlar çuvallara doldurularak traktörlerle yıkama tesislerine gönderiliyor. Haziran ayında ektikleri havucun hasadına başladıklarını ifade eden çiftçiler, "Ürünlerimiz bu sene çok verimli, toprağımızın özelliğinden dolayı da lezzeti tartışılmaz. Hepimizin hasadı bereketli olsun" dedi.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.