Çibörek ve mantı Konakbay'da yenir
Hayatlarının ikinci baharındaki Çayseverler Ailesi, yarım asırlık mutfak zevki ve deneyimlerini Balgat'taki küçük bir dükkânda Başkentlilerin deneyimine sunuyor
NESİLDEN NESİLE TECRÜBE
Hazırlanan kıyma, soğan, tuz, karabiber ve su dengesine dikkat edilmelidir. Çiböreği kızgın yağa attığınız zaman kıymanın içindeki su buharlaşır ve kıymayı bu buhar pişirir.
Siz tavadan alsanız bile kıyma buharla pişmeye devam eder, çiböreğe bütün lezzeti veren budur. Hamurunda yumurta ve yağ olmadığı için yağ hamurun dışında kalır ve düşünülenin aksine diğer kızartmalar gibi ağır olmaz, yağı içine çekmez. Çiböreğe lezzeti veren bu dengeleri kurmak usta çırak ilişkisiyle nesilden nesile devredilen tecrübeyle olur.
AİLE GELENEĞİ DEVAM EDİYOR
Mantıya gelince… Türk mutfağının en bilinen ve özel yemeklerinden mantı, Konakbay'da özel kıyması, unu, tereyağı ve pişirmesiyle tam bir ev işi ve yiyenlere annelerin, büyükannelerin ustalığını hatırlatan, Konakbay'ın müdavimi yapan bir nostalji. Eskişehirli bir Tatar ailesi olan Çayseverler'in 50 yıldır her pazar tüm aile fertlerini bir araya toplayan çibörek ve mantı şöleni, Konakbay'da her gün sizleri bekliyor.
EN SON HABERLER
- 1 FETÖ’cülerin sağlık dernekleri durmuyor
- 2 Hizmet aşkıyla dolu dolu iki yıl
- 3 Sağlık vatandaşın ayağında
- 4 Sosyal belediyecilikte ilkleri yaşattık
- 5 Mamak caddesi ışıl ışıl
- 6 Mamak’ta GES Atağı
- 7 Emektar stadyum yeni yüzüne kavuşacak
- 8 Mamak Belediyesi’nden engellilere özel hizmet
- 9 Mamak tarım üssü
- 10 Mamak yeşile büründü