'Çalışanlar için diyet yemeği hazırlansın'
Diyetisyen Duygu Öztürk Güner, kamu ve özel sektördeki kurumlara 'Çalışanlarınızın sağlığı için kalorisi hesaplanmış diyet mönüler hazırlatın' önerisinde bulundu
KALORİ AYARI YAPILMALI
"Halbuki sağlıklı bir beslenme programıyla bütün bu sorunların önüne geçilebilir. Sağlıklı beslenme konusunda ise toplumun her kesimine önemli görevler düşüyor. Bir diyetisyen olarak şirketlere de büyük görev düştüğünü düşünüyorum. Zira insanlarımız günlerinin büyük bölümünü işyerlerinde geçiriyor. Bazen sabah kahvaltılarını, çoğunlukla da öğle yemeklerini işyerlerinde yiyorlar. Çalışanları için öğle yemeği çıkaran şirketlerin, daha mönü hazırlama aşamasında yemeklerin içine giren besinlerin gram ve kalori ayarlamasının yapılması, toplum sağlığı için çok önemli. Dolayısıyla kamu ve özel sektördeki işletmelerin bu doğrultuda hareket etmesi gerekiyor."
VERİMLİLİK ARTAR
Güner, işyerlerinde yeterli ve dengeli beslenen bireylerin, hem iş verimliliklerinin arttığını, hem de sosyal ve psikolojik açıdan doyuma ulaştıklarını da ifade ederek "Bu bakımdan işletmelerin, ürettikleri mal ve hizmetin türüne, ağırlığına göre beslenme programı hazırlamaları doğru olur. Ağır ve tehlikeli işlerde çalışanlarla ofis ortamında çalışanların beslenme şekli asla aynı olmamalı" diye konuştu.
EN SON HABERLER
- 1 FETÖ’cülerin sağlık dernekleri durmuyor
- 2 Hizmet aşkıyla dolu dolu iki yıl
- 3 Sağlık vatandaşın ayağında
- 4 Sosyal belediyecilikte ilkleri yaşattık
- 5 Mamak caddesi ışıl ışıl
- 6 Mamak’ta GES Atağı
- 7 Emektar stadyum yeni yüzüne kavuşacak
- 8 Mamak Belediyesi’nden engellilere özel hizmet
- 9 Mamak tarım üssü
- 10 Mamak yeşile büründü