Tarihi konaklarda yöresel lezzetler
7 bin yıllık tarihi ile toprağın, ateşin ve suyun coşkulu diyarı Kütahya yöresel lezzetlerini tarihi konaklarda sunuyor. Konak işletmecisi Salih Gül, en çok Kütahya tiridinin ilgi gördüğünü söyledi
LEZZETTE SINIR YOK
Kütahya'da buğday ürünleri, hamurlular ve süt ürünleri beslenmenin temelini oluştururken, ev makarnası denen erişte, bulgur ve tarhana yörede en çok tüketilen yiyecekler arasında. Hamurlular arasında cimcik, kıymalı sini mantısı, gözleme, ıspanaklı şibit, dolamber böreği, namaz lokması, gökçümen hamursuzu, tosunum, lokum, tahinli çörek, kıymalı su böreği, sarma hamur dolması yer alıyor. Bunların arasında tarihi konaklarda en fazla talep görenler arasında ise tosunum yer alıyor. Tatlılar arasında ise ev baklavası, höşmerim, peluze, çekme helva, yufka tatlısı, su muhallebisi, doldurma kabak tatlısı, un helvası ve sütlü incir tatlısı bulunuyor.
İL DIŞINDAN TALEP ÇOK
Kütahya'nın yöresel yemeklerinin çok fazla olduğunu ve kendilerinin tarihi Germiyan konağında bu yemekleri gelen müşterilerine sunmaya çalıştıklarını ifade eden Germiyan Konağı işletmecisi Salih Gül, özellikle Kütahya tiridini tadanların bu yemeğe lezzete bağımlı hale geldiğini ifade ediyor. Çorbalardan son zamanlarda miyane çorbasının çok fazla ilgi gördüğünü, tarhana çorbasının da yine en fazla istenilen çorbalar arasında olduğunu belirtiyor.
EN SON HABERLER
- 1 FETÖ’cülerin sağlık dernekleri durmuyor
- 2 Hizmet aşkıyla dolu dolu iki yıl
- 3 Sağlık vatandaşın ayağında
- 4 Sosyal belediyecilikte ilkleri yaşattık
- 5 Mamak caddesi ışıl ışıl
- 6 Mamak’ta GES Atağı
- 7 Emektar stadyum yeni yüzüne kavuşacak
- 8 Mamak Belediyesi’nden engellilere özel hizmet
- 9 Mamak tarım üssü
- 10 Mamak yeşile büründü