Başkentte balık 'Kalabalık'ta yenir
'En iyi balık Ankara'da yenir' klasiğinin iddialı restoranı Kalabalık özenli servisi ve lezzetli yemekleriyle rakiplerinin önüne geçiyor
TAZE BALIĞIN VAZGEÇİLMEZ ADRESİ
Yaratıcı tariflerden oluşan menüsünde özellikle deniz kabukluları geniş yer tutuyor. Istakoz, yengeç ve karides gibi deniz ürünlerinin taze hazırlandığı mekânda donmuş malzeme kullanılmıyor. Balık pastırma, levrek marina, zeytinyağlı enginar ve Girit ezme başlangıçta sofranızı renklendiriyor. Sonra salatalar, ara sıcaklar. Kalamar tava, karides güveç yaza uygun hafiflikte. Ziyafet sofralarını şenlendirmek isteyenlerin ara sıcak tercihi ise cevizli ahtapot ızgara, kalamar ızgara, karidesli mantar, enginar dolma ve yengeç dolma. Ardından tabiki balıklar. Kalabalık ayrıca Türkiye'de levrek tandırın tek adresi olarak gösteriliyor. Çünkü Sadece Kalabalık Restoran'da bulabileceğiniz kuzu kadar iri deniz levreğiyle balık tandır yapılıyor. Efe Usta, "Tüm tecrübemi Türkiye'nin sahil kentlerini gezerek edindim. Tecrübe, tazelik, hijyen, güler yüz müessesemizin vazgeçilmezidir. Balık sevmeyen pek çok insana balığı sevdirdik" dedi.
EN SON HABERLER
- 1 FETÖ’cülerin sağlık dernekleri durmuyor
- 2 Hizmet aşkıyla dolu dolu iki yıl
- 3 Sağlık vatandaşın ayağında
- 4 Sosyal belediyecilikte ilkleri yaşattık
- 5 Mamak caddesi ışıl ışıl
- 6 Mamak’ta GES Atağı
- 7 Emektar stadyum yeni yüzüne kavuşacak
- 8 Mamak Belediyesi’nden engellilere özel hizmet
- 9 Mamak tarım üssü
- 10 Mamak yeşile büründü