Mutfakta 45 kişilik aşçı ordusu var
Büyükşehir'in ramazan boyunca iftar çadırlarında sunacağı yemekleri 45 kişilik bir aşçı ordusu hazırlayacak. Tüm yemeklerin sağlıklı olmasına dikkat edilecek
11 SAATLİK ZORLU MARATON
Büyükşehir Belediyesi ana binasında bulunan EGO Genel Müdürlüğü yemekhanesinde hazırlanan iftar yemeklerinin hazırlık, pişirilme ve dağıtılma aşamaları konusunda bilgi veren şef aşçı Sabri Murat, "Uzun ve zorlu olduğu kadar büyük keyif veren yemek pişirme maratonu 24 saat önceden başlar. Personelimiz saat 06.00 ile 17.00 arasında çalışır" dedi.
HAFİF VE SAĞLIKLI YEMEKLER
Ankaralılara, mideye zarar vermeyen, az yağda pişmiş sağlıklı ve güvenli yemekler sunduklarını belirten Şef Aşçı Murat, "Mutfakta, 15-20 dakika arasında bin kişiye yetecek miktarda yemek çıkarabilen, teknolojinin son ürünü, tamamen otomatik ayarlı fırınlar kullanıyoruz. Bu fırınların en önemli özelliği ise patates, patlıcan, balık, et gibi birçok besinin kızartılmadan çok az yağla pişirilmesi. Besinler eski usul bol yağla kızartılmadığı için yanık yağ oluşmuyor. Yemeklerimiz kanserojen madde içermiyor" dedi.
HER GÜN 1 TON SEBZE VE ET
Başkentin 7 ayrı noktasında 10 bin kişiye hazırlanan yemekler için her gün birer ton sebze, et ve pirinç kullanılacağını bildiren Murat Usta, yemeklerin hazırlandıktan sonra iftar çadırlarına, sıcaklığı 4 saat koruyan özel kapların içinde taşındığını belirtti. Çadırlar, Ulus'ta Hacı Bayram Camisi yanı ve Gençlik Parkı, Sincan'da Lale Meydanı, Yenimahalle'de OSTİM Metro Durağı, Altındağ'da Siteler girişi üst geçit ayağı, Mamak'ta Abidinpaşa Makro Market yanı ve Çankaya'da AŞTİ'de kuruluyor.
EN SON HABERLER
- 1 FETÖ’cülerin sağlık dernekleri durmuyor
- 2 Hizmet aşkıyla dolu dolu iki yıl
- 3 Sağlık vatandaşın ayağında
- 4 Sosyal belediyecilikte ilkleri yaşattık
- 5 Mamak caddesi ışıl ışıl
- 6 Mamak’ta GES Atağı
- 7 Emektar stadyum yeni yüzüne kavuşacak
- 8 Mamak Belediyesi’nden engellilere özel hizmet
- 9 Mamak tarım üssü
- 10 Mamak yeşile büründü