Son Güncelleme: Pazar 21.06.2015
Günün menüsü
MALZEMELER
YAPILIŞI
Sıvı yağı tencereye alınarak yemeklik doğranan soğanlar hafif pembeleşinceye kadar kavrulur. Daha sonra un ilave edilerek kısık ateşte kavurmaya devam edilir. Salça kullanılacak ise salça ilave edilir, kavrulduktan sonra doğranmış havuç ve mercimek ilave edilir. Üzerine 1 lt su eklenerek karıştırılır ve tencerenin kapağı kapatılır. Mercimekler ve havuçlar yumuşayana kadar kısık ateşte pişirilir. Çorba piştikten sonra el blenderı ile güzelce ezilir. Karabiber, tuz ve isteğe bağlı olarak kimyon eklenir.
GÜVEÇTE KAŞARLI KÖFTE
MALZEMELER
YAPILIŞI
Kızgın tavada salçayı birkaç dakika yağda kavurduktan sonra kabukları soyulmuş ve rendelenmiş domatesleride ilave edip kısık ateşte suyunu çekip kavrulur.Tuzu ve baharatı serpilir.Bu sırada köfteleri ayrı bir tavada kızartın ve güveç kabınızın büyüklüğüne göre 4 veya 5 tane koyabilirsiniz. Sosumuzu güveç kaplarına köftlerimizin üstüne döküp paylaştırılır. Güveç kaplarınızın derinliğine görede her güveç kabına biraz su ilave edilir.Fazla olmamalı su miktar,yaklaşık yarım çay bardağı kadar ilave edebilrisiniz. Ben yarım çay bardağı kadar su ilavesi yaptım.180 derecede ısınmış fırında 10 dakika kadar pişirin,çıkardığımız köftelerin üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpip tekrar fırına veriyoruz ve birkaç dakika daha kaşarlar eriyip hafifi kızaranada kadar kadar fırında pişirdikten sonra çıkartın.
EN SON HABERLER
- 1 FETÖ’cülerin sağlık dernekleri durmuyor
- 2 Hizmet aşkıyla dolu dolu iki yıl
- 3 Sağlık vatandaşın ayağında
- 4 Sosyal belediyecilikte ilkleri yaşattık
- 5 Mamak caddesi ışıl ışıl
- 6 Mamak’ta GES Atağı
- 7 Emektar stadyum yeni yüzüne kavuşacak
- 8 Mamak Belediyesi’nden engellilere özel hizmet
- 9 Mamak tarım üssü
- 10 Mamak yeşile büründü