Günün menüsü
MALZEMELER
YAPILIŞI
Domatesleri bol su ile yıkayıp, kabuklarını soyup rendeleyelim. Tereyağını tavada eritelim.Unu tereyağına ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım. Toz biberi ekleyip karıştıralım. Domatesleri ekleyip karıştıralım. 10-15 dakika kısık ateşte pişirelim. Suyu (ve koyacaksanız sütü) ekleyerek kıvamını alana kadar domates çorbasını pişirelim. Blenderdan geçirip tuzunu ekleyelim ve ocağın altını kapatalım. Domates çorbasını kaselere alalım ve üzerine rendelediğimiz kaşarı serperek servis yapalım.
KÜRDA
MALZEMELER
YAPILIŞI
Patlıcanlar alacalı olarak sorulur ve şerit şekilinde kesilir ve tuzlu su da bekletilir. Köfte İçin; Kıyma üzerine ufalanmış ekmek, yumurta, tuz, rendelenmiş soğan, sarımsak ve baharatlar eklenerek iyice yoğurulur küçük köfteler haline getirilir ve 30 dk kadar bekletilir. Patlıcanlar ve köfteler sıvı yağ da kızartılır. Ortası küçük bir kase alınır kızaran patlıcanlar artı şekli kasenin dibine gelecek şekilde serilir ve üzerine 2 adet köfte koyulur. Köfteleri bohça sarar gibi sıkıca sarıp en üste domates dilimi koyarak ortasına gelecek şekilde yukardan aşağıya kürdan sokulur ve patlıcan ve köfte sabitlenir. Bu şekilde hazırlanan patlıcanlar borcama ya da tepsiye dizilir. 1 tabak içerisine salça, tereyağ ve bahatlar koyulur, üzerine sıcak su eklenir. Tereyağ ve salça eritilip borcama dökülür. Hazırlanan tepsi 200 derece ısınmış fırında 20-25 dk kadar pişirilir.
EN SON HABERLER
- 1 FETÖ’cülerin sağlık dernekleri durmuyor
- 2 Hizmet aşkıyla dolu dolu iki yıl
- 3 Sağlık vatandaşın ayağında
- 4 Sosyal belediyecilikte ilkleri yaşattık
- 5 Mamak caddesi ışıl ışıl
- 6 Mamak’ta GES Atağı
- 7 Emektar stadyum yeni yüzüne kavuşacak
- 8 Mamak Belediyesi’nden engellilere özel hizmet
- 9 Mamak tarım üssü
- 10 Mamak yeşile büründü