Günün menüsü
MALZEMELER
YAPILIŞI
Buğdayı haşlayalım. Haşlandıktan sonra nohudu ilave edelim. Kıymaya tuzunu ve karabiberini ekleyip misket büyüklüğünde köfteler yapalım. Ayrı bir tavada az sıvıyağında köfteleri kızartalım ve çorbaya ilave edelim. Terbiyesi için; yoğurdu ve yumurtayı karıştırıp çırpın. Ardından unu ilave edin. Önce soğuk su döküp karıştırın. Sonra sıcak su dökün ve karıştırarak çorbaya ilave edin. Sosu için tavada eritilen tereyağının içine nane tuz ve pul biberi ekleyin. Çorbanın üzerinde gezdirerek servis edin.
MANTAR SOTELİ TÜRLÜ
MALZEMELER
YAPILIŞI
Malzemelerimizi ayrı ayrı kaplarda küpler şeklinde doğruyoruz. Tencereye yağımızı koyup azıcık ısıttıktan sonra soğanlarımızı ilave ediyoruz ve pembeleşene kadar kavuruyoruz. Soğanlarımız pembeleşince karabiber ve zerdeçalımızı ekeleyip bir kaç saniye soğanla birlikte kavuruyoruz. Mantarlarımızı ekleyip soteliyoruz. Mantar yaparken bir tatlı kaşığı kadar limon suyu ekliyoruz ve tencerenin kapağı açık soteliyoruz ki kararmasını önlesin. Soteleme işlemi bitince kırmızı biberlerimizi ekliyoruz.Şöyle bir iki karıştırdıktan sonra patateslerimizi de ekliyoruz ve onu da bir iki çevirip domateslerimizi koyuyoruz .Kısık ateşte kapağı kapalı şekilde buharda domateslerimiz suyunu çekene kadar bekletiyoruz bu aşamada takibi elden bırakmayın derim. Daha sonra 3 su bardağı su ekliyoruz ve kaynayana kadar yüksek kaynadıktan sonra kısık ateşte pişiriyoruz.
EN SON HABERLER
- 1 FETÖ’cülerin sağlık dernekleri durmuyor
- 2 Hizmet aşkıyla dolu dolu iki yıl
- 3 Sağlık vatandaşın ayağında
- 4 Sosyal belediyecilikte ilkleri yaşattık
- 5 Mamak caddesi ışıl ışıl
- 6 Mamak’ta GES Atağı
- 7 Emektar stadyum yeni yüzüne kavuşacak
- 8 Mamak Belediyesi’nden engellilere özel hizmet
- 9 Mamak tarım üssü
- 10 Mamak yeşile büründü