Günün menüsü
YAPILIŞI
Küçük parçalar halinde çiçeklerine ayırdığınız brokolileri kaynar suda 4- 5 dakika kadar haşlayın. Bir kevgir yardımıyla çıkartın. Derin bir tencerede tereyağını eritin. Unu ekleyin ve kokusu çıkıp, renk alana kadar kavurun. Kavrulan una sıcak et suyunu azar azar ekleyin ve topaklanmaması için bir çırpma teliyle sürekli karıştırın. Haşlanan brokolileri, tuz ve karabiberi ekleyin. Pişirme işlemini kısık ateşte 15 dakika kadar sürdürün. Çorbayı, pürüzsüz bir kıvam alması için el blenderından geçirin ve sıcak olarak servis edin.
ARPACIK SOĞANLI YAHNİ
YAPILIŞI
Yağsız kuşbaşı etleri bol suda yıkayıp üzerlerini kağıt havlu yardımıyla kurulayın. Zeytinyağını derin bir tencerede kızdırın. Kuşbaşı etleri alıp yüksek ateşte kendi suyunu çekene kadar pişirin. Etlerin üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip kapağını açık bıraktığınız tencerede orta ateşte pişirme işlemini sürdürün. Arpacık soğan ve sarımsakların kabuklarını ayıklayıp bütün halde bırakın. Yumuşayan etlere domates salçası, arpacık soğan, sarımsak, sirke, tuz, karabiber ve defne yaprağını katıp karıştırın. Üzerini bir parmak kalınlığında geçecek kadar sıcak su ekleyip kısık ateşte pişirme işlemine devam edin. Kıvam ve lezzet vermesi için arada tereyağı ekleyin. Soğan ve sarımsaklar yumuşadığında salçalı sosuyla birlikte sıcak olarak servis edin.
EN SON HABERLER
- 1 FETÖ’cülerin sağlık dernekleri durmuyor
- 2 Hizmet aşkıyla dolu dolu iki yıl
- 3 Sağlık vatandaşın ayağında
- 4 Sosyal belediyecilikte ilkleri yaşattık
- 5 Mamak caddesi ışıl ışıl
- 6 Mamak’ta GES Atağı
- 7 Emektar stadyum yeni yüzüne kavuşacak
- 8 Mamak Belediyesi’nden engellilere özel hizmet
- 9 Mamak tarım üssü
- 10 Mamak yeşile büründü