Günün menüsü
MALZEMELER
ÜZERİ İÇİN:
YAPILIŞI
Patatesleri soyup küçük küp şeklinde doğruyoruz. Bir tencereye patates ve pirinci koyup haşlıyoruz. Soğanı yemeklik doğruyoruz. Tencereye tereyağını koyup soğanı soteliyoruz. Kırmızı biberi de küçük küp şeklinde doğruyoruz. Soğanı 1-2 dakika kavurduktan sonra biberi ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Salçasını ve doğranmış domatesi ekleyip kavuruyoruz. Önce soğuk suyla kıvamını açıyoruz. Diğer tencerede pişen patates ve pirinci çorba tenceresine aktarıyoruz. Sıcak suyla kıvamını ayarlıyoruz. Tuzunu atıyoruz. Çorbamız pişince üzerine doğranmış maydanoz serperek servis ediyoruz.
Etli yaz türlüsü
MALZEMELER
YAPILIŞI
Kuşbaşı dana etini tencereye koyuyoruz. Suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Soğanı ekleyip sotelemeye devam ediyoruz. Defne yaprağı, tane karabiberi ve salçayı da kavuruyoruz. Sıcak suyunu döküyoruz. Patlıcanları, kabakları, domatesleri dilimliyoruz. Cam kaba aldığımız etin üzerine malzemeleri diziyoruz. Üzerlerini yağlı kağıtla kapatıp 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
MARAŞ DONDURMALI İRMİK HELVASI
MALZEMELER
YAPILIŞI
Süt, su ve şekeri bir tencerede karıştırarak ısıtın. Başka bir tencerede margarini eritin. İrmiği ilave edin, rengi koyulaşana kadar sürekli karıştırarak kavurun. Şerbeti dökün. Helva soğuduktan sonra kaseye streç film sererek, tabanına ve kenarlarına helvadan döşeyin. Ortasına dondurma koyarak, ters çevirin. Üzerini fıstık ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.
EN SON HABERLER
- 1 FETÖ’cülerin sağlık dernekleri durmuyor
- 2 Hizmet aşkıyla dolu dolu iki yıl
- 3 Sağlık vatandaşın ayağında
- 4 Sosyal belediyecilikte ilkleri yaşattık
- 5 Mamak caddesi ışıl ışıl
- 6 Mamak’ta GES Atağı
- 7 Emektar stadyum yeni yüzüne kavuşacak
- 8 Mamak Belediyesi’nden engellilere özel hizmet
- 9 Mamak tarım üssü
- 10 Mamak yeşile büründü