Günün menüsü
MALZEMELER
YAPILIŞI
Derin bir tencereye tavuk budunu koyun. Üzerine su ekleyip, haşlayın. Daha sonra haşladığınız tavuk budunu bir tabağa alın. Küçük küçük parçalara ayırın. Tavuk suyunun içine şehriyeleri ekleyin. Ardından parçaladığınız tavuk etlerini koyup, pişirin. Diğer yandan bir kaba kremayı koyun. Üzerine bir kepçe çorbanın suyundan ekleyip, karıştırın. Daha sonra çorbanın içine azar azar döküp, karıştırın. 1 taşım kaynatın. Son olarak limon suyu, tuz, karabiber ve ince ince doğranmış maydanozu ekleyip, karıştırın.
ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMASI
MALZEMELER
YAPILIŞI
Dolmalık biberleri temizleyelim ve yıkayalım. Pirinci yıkayıp, suyunu süzelim. Dolmalık üzümleri yıkayalım. Domatesleri rendeleyelim. Soğanları ince ince doğrayalım. Tencereye zeytin yağını, soğanları, fıstıkları koyalım ve pembeleşene kadar kavuralım. Pirinçleri ilave edelim ve pirinçler şeffaflaşana kadar kavuralım. Tuzu, kesme şekeri, dolmalık üzümleri, domatesleri, 1 su bardağı sıcak suyu ilave edelim ve suyunu çektikten sonra ocaktan alalım. Sonra baharatları, taze naneyi, maydanozu ilave edip, karıştıralım ve demlenmeye bırakalım. Dolmalık biberleri hafif tuzlayalım. Daha sonra dolmalık biberlerin içlerini fazla sıkı olmayacak şekilde hazırladığımız harçla dolduralım. Tencereye dizelim ve domatesle ağızlarını kapatalım. Üzerlerine 2 su bardağı sıcak su dökelim ve 2-3 yemek kaşığı zeytin yağı gezdirip, pişirelim. Afiyet olsun.
EN SON HABERLER
- 1 FETÖ’cülerin sağlık dernekleri durmuyor
- 2 Hizmet aşkıyla dolu dolu iki yıl
- 3 Sağlık vatandaşın ayağında
- 4 Sosyal belediyecilikte ilkleri yaşattık
- 5 Mamak caddesi ışıl ışıl
- 6 Mamak’ta GES Atağı
- 7 Emektar stadyum yeni yüzüne kavuşacak
- 8 Mamak Belediyesi’nden engellilere özel hizmet
- 9 Mamak tarım üssü
- 10 Mamak yeşile büründü