Günün menüsü
MALZEMELER
YAPILIŞI
Yeşil biberi ince ince doğruyoruz. Domateslerin kabuklarını soyup, ince ince doğruyoruz. Tencere içerisine tereyağımızı ve doğradığımız biberleri koyalım ve kavuralım. Üzerine domatesleri ekleyelim ve iyice yumuşayana kadar pişirelim. Çorbanın tuzunu ve suyunu ilave edip kaynayana kadar karıştıralım. Kaynadıktan sonra tel şehriyeyi ilave edelim.Tel şehriyeler yumuşayana kadar pişirelim. İsteğe göre çorbamızın üzerine maydanoz serpebiliriz. Ayrıca limon ya da karabiber kullanabiliriz.
PATATES OTURTMA
MALZEMELER
YAPILIŞI
Patatesleri soyalım ve yıkadıktan sonra halka halka doğrayalım. Tavaya sıvı yağ koyalım ve patateslerin ön ve arka yüzünü hafif pembeleşene kadar kızartalım. Kızarttığımız patatesleri tepsiye alalım. Soğanları, sarımsakları, maydanozu, biberleri, ince ince doğrayalım. Domatesleri küp şeklinde ince ince doğrayalım. Tencereye sıvı yağı, soğanları koyalım ve soğanlar pembeleşene kadar kavuralım. Üzerine kıymayı, tuzu, karabiberi ilave edip iyice kavuralım. Doğradığımız biberleri, sarımsakları, ilave edelim ve karıştıralım. Daha sonra domatesleri koyalım ve domatesler suyunu salıp çekene kadar pişirelim. Üzerine maydanozları ilave edelim. Hazırladığınız kıymalı harcı patateslerin üzerine yayalım ve bir su bardağı, su ilave edelim. Önceden ısıtılmış 180° fırında 30 dk pişirelim. Afiyet olsun.
EN SON HABERLER
- 1 FETÖ’cülerin sağlık dernekleri durmuyor
- 2 Hizmet aşkıyla dolu dolu iki yıl
- 3 Sağlık vatandaşın ayağında
- 4 Sosyal belediyecilikte ilkleri yaşattık
- 5 Mamak caddesi ışıl ışıl
- 6 Mamak’ta GES Atağı
- 7 Emektar stadyum yeni yüzüne kavuşacak
- 8 Mamak Belediyesi’nden engellilere özel hizmet
- 9 Mamak tarım üssü
- 10 Mamak yeşile büründü