Günün menüsü
MALZEMELER
YAPILIŞI
İlk önce havuçları soyup doğrayalım. Sonra tencerecemize 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile birlikte soteleyelim. Üzerine 1 bardak su ilave ederek bir süre haşlayalım. Haşlanmiş olan havuçların suyunu süzerek güzelce püre haline getirelim. Tencereye 8 bardak su ilave edelim ve kısa aralıklarla karıştırarak pişirelim. Başka bir tavada unu yaklaşık bir fincan sıvı yağda kavuralım. Sonra üzerine bir çay bardağı süt ilave ederek karıştırmaya devam edelim. Ocaktan indirdikten sonra 1 yumurta sarısını ekleyerek ,çorbanın üzerine ilave edelim. Bir süre daha kaynatalım ve çorbamızı ocaktan indirelim.
MANTAR SOTELİ TÜRLÜ
MALZEMELER
YAPILIŞI
Öncelikle malzemelerimizi doğruyoruz. Tencereye yağımızı koyup azıcık ısıttıktan sonra soğanlarımızı ilave ediyoruz ve pembeleşene kadar kavuruyoruz. Soğanlarımız pembeleşince karabiber ve zerdeçalımızı ekeleyip bir kaç saniye soğanla birlikte kavuruyoruz. Mantarlarımızı ekleyip soteliyoruz .Şunu da hatırlatmakta fayda var mantar yaparken bir tatlı kaşığı kadar limon suyu ekliyoruz ve tencerenin kapağı açık soteliyoruz ki kararmasını önlesin. Soteleme işlemi bitince kırmızı biberlerimizi ekliyoruz. Şöyle bir iki karıştırdıktan sonra patateslerimizi de ekliyoruz ve onu da bir iki çevirip domateslerimizi koyuyoruz .Kısık ateşte kapağı kapalı şekilde buharda domateslerimiz suyunu çekene kadar bekletiyoruz bu aşamada takibi elden bırakmayın derim. Daha sonra 3 su bardağı su ekliyoruz ve kaynayana kadar yüksek kaynadıktan sonra kısık ateşte pişiriyoruz.
EN SON HABERLER
- 1 FETÖ’cülerin sağlık dernekleri durmuyor
- 2 Hizmet aşkıyla dolu dolu iki yıl
- 3 Sağlık vatandaşın ayağında
- 4 Sosyal belediyecilikte ilkleri yaşattık
- 5 Mamak caddesi ışıl ışıl
- 6 Mamak’ta GES Atağı
- 7 Emektar stadyum yeni yüzüne kavuşacak
- 8 Mamak Belediyesi’nden engellilere özel hizmet
- 9 Mamak tarım üssü
- 10 Mamak yeşile büründü