Çarşamba 08.07.2015

Ramazanın gözdesi 'burma kadayıf'

Diyarbakır'ın geleneksel tatlısı "burma kadayıf" ramazan ayında iftar sofralarının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Sütlü, fıstıklı, cevizli, kaymaklı, peynirli, burma, düz ve çubuk çeşitleriyle sunulan kadayıfın ünü il sınırlarını aşarken, günlük üretimi yapılan tatlının bir bölümü sipariş üzerine Ankara'ya da gönderiliyor. Kadayıf üreticileri kentin geleneksel lezzetini vatandaşın tadabilmesi için iş yerlerini sahura kadar açık tutarken, ramazanda günlük tüketilen kadayıf miktarı 7 tona ulaşıyor. Kadayıf üreticilerinden Ömer Altunhan, baba mesleği olan kadayıfın lezzetli olması için kullanılan malzemelerin iyi seçilmesi gerektiğini belirtiyor. Altunhan, fıstık almak için Gaziantep ve Şanlıurfa'ya, ceviz için de Van'ın Bahçesaray ilçesine gittiklerini söylüyor.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.