Yörük çorbası
YAPILIŞI
Çorbayı yapmak için nohudu akşamdan ıslatmalısınız. Önce tenceremize iki litre suyu ekleyip kaynatıyoruz. Çorbayı hazırlamak için ıslattığımız nohudu ayıklayıp kaynamakta olan suya atınız. Nohutların pişmesine yakın erişte veya mantıları ilave ediniz. Bu karışım pişince ateşi kapatınız. Ayrı bir tencerede yağı eritip biber salçası, nane ve ezilmiş sarımsağı sos haline getiriniz. Bu sosu tencerede bekleyen çorbaya ilave ederek üç dakika pişiriniz. Şayet kıvamı çok koyu olursa sıcak su ilave ederek kıvamını kendinize göre ayarlayabilirsiniz.
TAVUKLU
MALZEMELER
YAPILIŞI
Tavuğu kuşbaşı doğruyoruz. Bamyayı ayıklıyoruz. Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğruyoruz. Tencereye sıvıyağ döküyoruz ve soğanı, sarımsağı kavuruyoruz. Havuç ve biberleri de doğruyoruz. Havucu, biberi ve tavuğu da ilave ederek kavuruyoruz. Bamyayı da tencereye alıyoruz ve karıştırıyoruz. Domatesleri soyuyoruz ve küçük küp şeklinde doğruyoruz. Tencereye salçayı koyup tekrar karıştırıyoruz. Domatesleri de üzerine koyuyoruz.Tuzunu ve suyunu ilave ediyoruz ve kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz.
EN SON HABERLER
- 1 FETÖ’cülerin sağlık dernekleri durmuyor
- 2 Hizmet aşkıyla dolu dolu iki yıl
- 3 Sağlık vatandaşın ayağında
- 4 Sosyal belediyecilikte ilkleri yaşattık
- 5 Mamak caddesi ışıl ışıl
- 6 Mamak’ta GES Atağı
- 7 Emektar stadyum yeni yüzüne kavuşacak
- 8 Mamak Belediyesi’nden engellilere özel hizmet
- 9 Mamak tarım üssü
- 10 Mamak yeşile büründü