Altınköy'de tarhana zamanı
Köy hayatının en güzel gelenekleri Altınköy Açık Hava Müzesi'nde yaşatılmaya devam ediyor. Ziyaretçilerine keyifli anlar yaşatan Altınköy'de bu hafta boyunca kışa hazırlık etkinliği var
SALÇA VE REÇEL DE YAPILDI
Altınköy Döngeller Konağı'nda başlayan tarhana yapımı, salça yapımı, reçel yapımı ve domates kurutma etkinliği Altınköy'e renk kattı. Etkinlik her zaman olduğu gibi çocuklar da ilgi gösterdi. Köy halkının kışa hazırlanmak için yaptığı tarhana, domates salçası, biber salçası ve reçeller, Altınköy'e renk kattı. Örtülerin üzerine serilen tarhana ve domatesler ziyaretçilerin büyük ilgisini çekerken, doğal meyvelerden yapılan reçeller ise görenleri hayran bıraktı. Sabahın erken saatlerinden itibaren tarhana serimi yapan, domatesleri güneşe dizen ve reçelleri kavanozlara dolduran Funda Güler "Köyde kendimize ne yapıyorsak ve nasıl yapıyorsak, aynısını Altınköy'ümüzde de yapıyoruz. Ziyaretçilerimizin de büyük ilgisini çekiyor" dedi. Güler, yaptıkları tüm ürünlerin Altınköy bakkalından satın alınabileceğini de sözlerine ekledi.
EN SON HABERLER
- 1 FETÖ’cülerin sağlık dernekleri durmuyor
- 2 Hizmet aşkıyla dolu dolu iki yıl
- 3 Sağlık vatandaşın ayağında
- 4 Sosyal belediyecilikte ilkleri yaşattık
- 5 Mamak caddesi ışıl ışıl
- 6 Mamak’ta GES Atağı
- 7 Emektar stadyum yeni yüzüne kavuşacak
- 8 Mamak Belediyesi’nden engellilere özel hizmet
- 9 Mamak tarım üssü
- 10 Mamak yeşile büründü