Salı 08.09.2015

Kazıdan 4 bin yıllık yemek çıktı

Hitit Medeniyeti'nin önemli merkezlerinden Alacahöyük'te, Ankara Üniversitesi'nce gerçekleştirilen kazılarda ortaya çıkan bulgular ışığında 4 bin yıllık Hitit yemekleri pişirildi. Kazı Başkanı Prof. Dr. Aykut Çınaroğlu, "4 bin yıl önceki Anadolu-Hitit mutfağına ait yemekleri, ekmekleri ve dönem mutfak kültürü üzerine bir çalışma oldu" dedi. Mutfak Şefi Ömür Akkor'un, kazı alanında sunduğu menüde "Ninda.ku" tatlısı, Nohutlu Beruwa, Happena (Güveçte pişirilmiş ballı zeytinyağlı et) yer aldı.
Zafer AKPINAR / AA
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.