Perşembe 24.09.2015

Çiğ et hamilelerde düşüğe neden oluyor

Kurban eti hamileler ve anne karnındaki bebekler için büyük bir riski de beraberinde getiriyor. İyi pişmemiş, çiğ kalmış etten geçen birçok hastalığın altını çizen Ankalab Laboratuvarları'ndan Doç. Dr. Çakır Güney, söz konusu parazitlerin göz ve beyinde kalıcı hasara yol açabildiğini ve gelişim geriliği oluşturduğunu söyledi. Kurban Bayramı öncesi tüm gebeleri uyaran ve toksoplazma parazitinden korunmak için tavsiyelerde bulunan Çakır Güney, "Bu parazit bazı hayvanların vücutlarında bulunuyor ve bu hayvanların etleri pişirilmeden ya da az pişmiş yenildiğinde insana geçebiliyor" dedi.

KORUNMA YÖNTEMLERİ

Anne adaylarının gebelik planladıkları dönemde bu enfeksiyonu geçirip geçirmediklerini kan ölçümlemelerini yaptırarak öğrenmelerini öneren Çakır Güney, hijyen kurallarının önemine değinerek, "Kurban etleri iyi pişirilerek yenmeli, meyve ve sebzeler iyi yıkanmalı. Anne adayları kedilerle yakın temasta bulunmamalı" uyarılarında bulundu.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.