Osmanlı yemek sırları BELMEK mutfağında
Ankara Büyükşehir Belediyesi Mesleki Beceri Kursları (BELMEK) eğitmenleri, sömestr tatilinden yararlanarak, mesleki bilgi ve becerilerini destekleyecek eğitimlere katılıyor
OSMANLI TATLILARI YAPTILAR
Anadolu insanının en önemli özelliğinin, misafirperverlik ve gelen misafire de sofra açarak ikram da bulunmak olduğunu ifade eden Doğan, "Geleneklerimize ve zengin mutfağımıza mutlaka sahip çıkmamız gerekir" diye konuştu. Kariyeri süresince birçok önemli restoran ve 5 yıldızlı otelde çalışan Doğan, Türk ve Osmanlı mutfağının, dünyanın en nadide ve zengin mutfaklarından biri olduğuna dikkat çekti. Doğan, daha sonra, her biri yemek pişirme konusunda uzman olan BELMEK hocalarıyla Osmanlı mutfağının en önemli tatlılarından biri olan "sübyeli kazan dibi" balla marine edilmiş "fırında tavuk" ile yöresel "çene çarpan" çorbası pişirdi. Yemek öğretmenlerinin sorularını da yanıtlayan Doğan, sebzeler, beyaz ve kırmızı etle yapılacak yemekler ile farklı tatlı tarifleri ve besin değerlerinin en sağlıklı şekilde muhafaza edilmesi konularında da tüyolar verdi.
EN SON HABERLER
- 1 FETÖ’cülerin sağlık dernekleri durmuyor
- 2 Hizmet aşkıyla dolu dolu iki yıl
- 3 Sağlık vatandaşın ayağında
- 4 Sosyal belediyecilikte ilkleri yaşattık
- 5 Mamak caddesi ışıl ışıl
- 6 Mamak’ta GES Atağı
- 7 Emektar stadyum yeni yüzüne kavuşacak
- 8 Mamak Belediyesi’nden engellilere özel hizmet
- 9 Mamak tarım üssü
- 10 Mamak yeşile büründü