Ankara simidi tescilleniyor
Osmanlı'dan bugüne beğenilerek tüketilen Ankara simidinin 'coğrafi işaretle' tescillenmesi için yürütülen çalışmalarda sona gelindi. Kentte, günde ortalama 600 bin simit satılıyor
Ankara Pideciler ve Simitçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Yalçın Ankara simidinin, diğer benzerlerine göre ayırıcı özellikleriyle çok daha lezzetli olduğunu söyledi. Ankara simidi için kullanılan un, susam ve pekmezin kalitesine özel önem verdiklerini ifade eden Yalçın, şunları kaydetti: "Simidin günlük ve taze olması ve hamurunun herhangi bir şoklamaya maruz kalmaması Ankara simidinin farkını ortaya çıkarıyor. Gerçek Ankara simidi çıtır ve esmerdir. Bu özellik Ankara simidini diğer simitlerden ayıran temel özelliklerden biridir. Özel un, pekmez ve susam da ayırıcı diğer özelliklerdir. Aynı zamanda parçaladığımız simit ayrı ve tane tane olması lazım. Böldüğünüz sırada çıtır ve gevrek oluşu Ankara simidinin özelliğini gösterir."
EN SON HABERLER
- 1 FETÖ’cülerin sağlık dernekleri durmuyor
- 2 Hizmet aşkıyla dolu dolu iki yıl
- 3 Sağlık vatandaşın ayağında
- 4 Sosyal belediyecilikte ilkleri yaşattık
- 5 Mamak caddesi ışıl ışıl
- 6 Mamak’ta GES Atağı
- 7 Emektar stadyum yeni yüzüne kavuşacak
- 8 Mamak Belediyesi’nden engellilere özel hizmet
- 9 Mamak tarım üssü
- 10 Mamak yeşile büründü